Verbind je met ons

Europees parlement

Europese Joodse leider roept hoofd van EU-Parlement op om Spaanse Europarlementariër te schorsen wegens ‘flagrant antisemitisme’

DELEN:

gepubliceerd

on

Europarlementariër Manu Pineda (foto), voorzitter van de delegatie voor betrekkingen met Palestina, deelde een Instagram-post van Hitler-poster waarop nooit meer geschreven was en die werd gescheurd om te onthullen dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de Nazi-groet bracht onder de kop ‘opnieuw’, een duidelijke boodschap. schending van de IHRA-definitie van antisemitisme, die de EU-instellingen hebben ondertekend. De voorzitter van de European Jewish Association heeft de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, opgeroepen om het Spaanse parlementslid Manuel Pineda, voorzitter van de parlementaire delegatie voor de betrekkingen met Palestina, te schorsen.

De oproep volgde op Pineda’s gedeelde verhaalvideo op Instagram, waarop een poster te zien is waarop Adolf Hitler de Nazi-groet brengt onder een spandoek met de tekst ‘nooit meer’. Een man met een kap scheurt vervolgens een deel van de poster af en onthult de Israëlische premier Netanyahu wiens gezicht en de Israëlische vlag die van Hitler en de swastika vervangen, en laat het woord ‘opnieuw’ zichtbaar.

In zijn brief aan president Metsola waarin hij opriep tot de schorsing schreef EJA-voorzitter Rabbi Margolin: “Helaas moet ik u nog maar drie dagen na dit nieuwe jaar schrijven over een flagrante daad van antisemitisme gepleegd door een lid van uw huis. Ik begrijp dat in een oorlog de gevoelens hoog kunnen oplopen. Maar dit mag nooit een excuus zijn om carte blanche toe te staan ​​voor haatzaaiende uitlatingen, inclusief antisemitisme. ‘’

“In november 2022 had ik het voorrecht om jullie onze King David Award te overhandigen in Krakau, de volgende dag toerden we samen door Auschwitz. U bent een leider die begrijpt wat er op het spel staat, en het duistere pad waarheen antisemitisme ons kan leiden. Ik herinner me je inspirerende woorden nog goed. U zei dat we de erfenis van de slachtoffers van de Shoah moeten eren “door nooit te vergeten, door nooit onverschillig te zijn, en door altijd en altijd iets te zeggen”.

‘Het is tijd om iets te zeggen. Mensen kijken op naar hun publieke vertegenwoordigers, inclusief de heer Pineda. Het publiek volgt vaak hun voorbeeld. Er bestaat geen enkele twijfel dat deze video die hij wilde delen antisemitisch is en in strijd is met de IHRA-definitie die de EU heeft ondertekend. Er kunnen hier geen woorden worden ontleed. De vraag is wat er zal gebeuren?’, schreef rabbijn Margolin.

“In zo’n koortsachtige tijd, waarin het antisemitisme in Europa op een niveau ligt dat sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer is gezien, is niets doen geen optie en moedigt het anderen alleen maar aan om hetzelfde te doen”, voegde hij eraan toe.

Hij concludeerde: ‘De heer Pineda heeft in het openbaar zijn antisemitisme getoond. Je moet hem laten zien dat antisemitisme niet welkom is in het Europees Parlement. Een schorsing van het huis zou het minimum zijn dat we zouden verwachten.”

advertentie

 .

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending