Verbind je met ons

Europees parlement

Mensenrechten: Vervolging in Syrië, Pakistan en Iran, censuur in Sudan, Irak

DELEN:

gepubliceerd

on

big_article_parliamentParlement heeft drie verschillende resoluties over 10 oktober, veroordeelt het geweld en de vervolging van christenen in Syrië, Pakistan en Iran, waarin wordt opgeroepen tot de bescherming van journalisten en gratis toegang tot het internet in Soedan en veroordelen daden van terrorisme en sektarisch geweld in Irak.

Geweld en vervolging tegen christenen

Europarlementariërs uitten hun bezorgdheid over christenen in Syrië, veroordeelden aanvallen van militanten in Maaloula en het omliggende gebied, en pleitten voor bescherming van kloosters in de regio en voor onmiddellijke ondersteuning en humanitaire hulp aan nonnen en wezen die vastzaten in het klooster van St Tekla. Ze veroordeelden ook de aanvallen in Pakistan op de All Saints Church in Pesjawar en uitten grote bezorgdheid over de algemene situatie van religieuze minderheden in Pakistan en met name de christelijke kerken.

Europarlementsleden drong er bij de Pakistaanse autoriteiten om de wet op godslastering en hun huidige applicatie grondig te herzien, als ze kunnen worden misbruikt tegen mensen van alle geloven in Pakistan .De lot van Pastor Saeed Abedini in Iran is ook een kwestie van diepe bezorgdheid aan Europarlementariërs, die op zogenaamde de regering om vrij te pleiten en hem onmiddellijk vrij te laten.

Sudan – clashes and media censorship

MEPs called for the restoration of human rights and fundamental freedoms following recent protests and demonstrations in Sudan, urging the Sudanese Government “to cease all forms of repression against those who exercise their right to freedom of expression, both online and offline, and to protect journalists”. People should be allowed to have free access to the internet at all times, adds the resolution.

MEPs urged the Sudanese authorities to review the legislation allowing detention of suspects for more than four months without any judicial review and called on the European Commission “to legally restrict the export of mass surveillance technologies from EU countries where they are likely to be used to violate digital freedoms and other human rights”.

advertentie

Irak

MEPs strongly condemned the recent acts of terrorism and sectarian violence in Iraq, calling on the authorities “to facilitate a full and swift independent international investigation (…) and to cooperate fully with that investigation”. All leaders and players in society should “start to work together to end the bloodshed and ensure that all Iraqi citizens feel equally protected”, adds the resolution. MEPs also voiced concern about the spill-over of violence from the Syria conflict to Iraq.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending