Verbind je met ons

Europese Commissie

NextGenerationEU: De Commissie ontvangt het tweede betalingsverzoek van Slovenië in het kader van de Recovery and Resilience Facility

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De tweede en derde subsidietranche en de eerste leningtranche, die zijn samengevoegd in één betalingsverzoek, hebben betrekking op 41 mijlpalen en 3 doelstellingen. Ze omvatten belangrijke investeringen in de digitale transformatie van bedrijven en hun innovatieve ecosystemen, maar ook in spoorwegen, duurzame gebouwen, elektriciteitsnetwerken, drink- en afvalwaterinfrastructuur, energie-efficiëntie in de toerisme- en cultuursector, en investeringen in nieuwe IT-infrastructuur voor overheden.

Het betaalverzoek bevat tevens een setje transformerende hervormingen, met betrekking tot e-overheid, hoger onderwijs, waterbeheer en de bevordering van hernieuwbare energie en alternatieve brandstoffen in de transportsector. Deze zullen een aanvulling vormen op de reeds bereikte mijlpalen en ertoe bijdragen Slovenië groener te maken en een efficiëntere plek om zaken te doen.

De Commissie zal nu het betalingsverzoek van Slovenië beoordelen en haar voorlopige beoordeling vervolgens naar het Economisch en Financieel Comité van de Raad sturen. Betalingen in het kader van de RRF zijn prestatiegebaseerd en afhankelijk van de uitvoering door Slovenië van de investeringen en hervormingen die zijn beschreven in zijn plan voor herstel en veerkracht.

Meer informatie over de verwerking van de betalingsverzoeken onder de RRF en Sloveens herstel- en veerkrachtplan is online beschikbaar.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending