Verbind je met ons

België

Informele bijeenkomst van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken zaterdag in Brussel

DELEN:

gepubliceerd

on

Hoge Vertegenwoordiger Josep Borrell zal zaterdag een informele bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU voorzitten (ook wel “Gymnich” genoemd). De bijeenkomst zal worden georganiseerd door het Belgische voorzitterschap van de EU-Raad in het Egmontpaleis in Brussel.

De ministers zullen beginnen met een werksessie over de betrekkingen tussen de EU en Afrika, om van gedachten te wisselen over de aanpak van de EU ten aanzien van de landen van het continent, om ondersteuning en partnerschap te bieden om de wederzijdse samenwerking te versterken, om een ​​representatieve internationale, op regels gebaseerde orde te versterken, en om bij te dragen aan het oplossen van regionale conflicten. crises en het versterken van de stabiliteit,

Vervolgens zullen de ministers de langetermijnstrategie van de EU voor Oekraïne bespreken, waarbij zij zullen reflecteren op verschillende aspecten van de aanhoudende Russische agressie, de voortdurende militaire en diplomatieke steun van de EU aan Oekraïne en de voortgang van het land op het toetredingstraject van de EU.

De laatste thematische sessie zal gewijd zijn aan de betrekkingen van de EU met Turkiye. De ministers zullen de weg voorwaarts bespreken bij het opbouwen van een partnerschap met Türkiye, gebaseerd op wederzijdse belangen en mogelijkheden voor samenwerking, en nadenken over binnenlandse en regionale uitdagingen.

De Hoge Vertegenwoordiger zal vóór de bijeenkomst om 8 uur een korte verklaring voor de media afleggen. 45:17. De persconferentie met hoge vertegenwoordiger Josep Borrell en minister van Buitenlandse Zaken van België Hadja Lahbib staat gepland voor ca. 30:XNUMX uur.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending