Verbind je met ons

Klimaatneutrale economie

NGO's eisen vermindering van onderwatergeluid voor de scheepvaart - lagere snelheid is ook van cruciaal belang voor de gezondheid van het klimaat en de oceaan

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Nu een workshop over de relatie tussen energie-efficiëntie en onderwaterstraling van de scheepvaart vandaag wordt afgesloten bij de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) in Londen, riep de Clean Arctic Alliance op tot internationale actie ter ondersteuning van de transitie van de sector naar schepen die zowel efficiënter als stiller zijn nu de inspanningen om de mondiale scheepvaartvloot koolstofvrij te maken worden opgevoerd.

“De boodschap van deze workshop kan niet duidelijker zijn: de IMO moet haar toekomstige klimaatregelgeving ontwerpen, vooral de regelgeving die gericht is op het diep terugdringen van de uitstoot vóór 2030, waarbij zowel de CO2-uitstoot als de dringende noodzaak om de geluidsoverlast onder water terug te dringen in gedachten moeten worden gehouden om de gezondheid van de oceanen te beschermen. ”, aldus John Maggs, voorzitter van de Clean Shipping Coalition. “Een gezonde oceaan is een essentiële bondgenoot in de strijd om de opwarming van de aarde te beperken, en de maatregelen die de gevolgen voor het klimaat snel zullen terugdringen – verminderde scheepssnelheid en het gebruik van windenergie – zijn ook goed voor de gezondheid van de oceanen.”  

“Verschillende sprekers waren het erover eens dat er veel manieren zijn om het onderwatergeluid van de scheepvaart te verminderen, dus de tijd is rijp om het eens te worden over maatregelen voor geluidsreductie”, aldus Eelco Leemans, technisch adviseur van de Clean Arctic Alliance. “Canada heeft maatregelen geïnitieerd die op korte termijn kunnen worden geïmplementeerd in gevoelige gebieden zoals de Noordelijke IJszee. Het is ook veelbelovend om te horen dat windaandrijving zich snel ontwikkelt en nu een van de meest veelbelovende methoden is om tegelijkertijd de uitstoot van broeikasgassen, onderwatergeluid en URN te verminderen."

Deelnemers aan de workshop vertrokken met een gevoel van optimisme over het komende werk. “We moedigen de IMO aan om een ​​toolkit te ontwikkelen om het scheepsontwerp te begeleiden van de oorspronkelijke vereistenspecificaties naar een definitief ontwerp dat de energie-efficiëntie en de vermindering van onderwatergeluid optimaliseert”, zegt Sarah Bobbe, Senior Program Manager bij Ocean Conservancy. “De toolkit zou een stapsgewijs proces kunnen omvatten waarmee een aantal verschillende behandelingsopties kan worden geëvalueerd, terwijl toch wordt voldaan aan de operationele specificaties van het schip.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending