Verbind je met ons

Klimaatverandering

Politie ontruimt klimaatactivisten uit het hart van het financiële district van Zürich

DELEN:

gepubliceerd

on

Klimaatactivisten van "Rise up for Change" blokkeren een ingang van Credit Suiesse om te protesteren tegen de financiering door grote banken van fossiele brandstofprojecten die het milieu schaden in Zürich, Duitsland, 2 augustus 2021. Schweiz Rise Up For Change/Hand-out via REUTERS
Klimaatactivisten van "Rise up for Change" blokkeren een ingang van UBS om te protesteren tegen de financiering door grote banken van fossiele brandstofprojecten die het milieu schaden in Zürich, Duitsland, 2 augustus 2021. Schweiz Rise Up For Change/Hand-out via REUTERS

Klimaatactivisten van 'Rise up for Change' blokkeren een ingang van UBS uit protest tegen de financiering door grote banken van projecten op het gebied van fossiele brandstoffen die schade toebrengen aan het milieu in Zürich, Duitsland, 2 augustus 2021. Schweiz Rise Up For Change/Hand-out via REUTERS

De politie is maandag (2 augustus) begonnen met het verwijderen van klimaatactivisten uit het hart van het financiële district van Zürich nadat ze de ingangen van banken hadden geblokkeerd uit protest tegen de financiering door kredietverstrekkers van projecten op het gebied van fossiele brandstoffen die schade toebrengen aan het milieu., schrijft Michael Shields.

De politie van Zürich leidde zingende en zingende activisten weg die posities hadden ingenomen bij de ingangen van Credit Suisse (CSGN.S) en UBS op het plein Paradeplatz in het Zwitserse financiële centrum. (UBSG.S) nadat ze weigerden uiteen te gaan.

“Credit Suisse en UBS hebben tot nu toe alles behalve adequaat gereageerd op de klimaatcrisis. Dat is de reden waarom de beweging voor klimaatrechtvaardigheid vandaag het hoofdkantoor van Credit Suisse en het nabijgelegen UBS-kantoor bezet om de aandacht te vestigen op de gevolgen van het passiviteit van de Zwitserse financiële instellingen”, zegt Frida Kohlmann, woordvoerder van de Rise Up for Change-groep, in een verklaring. .

Activisten hadden vorige week een hoax opgevoerd buiten het hoofdkantoor van Credit Suisse, waarbij ze zich voordeden als vertegenwoordigers van de Zwitserse bank en een einde aankondigden aan de financiering van fossiele brandstoffen. Lees meer.

Het protest komt te midden van een golf van burgerlijke ongehoorzaamheid door activisten in Zwitserland, waar het klimaat twee keer zo snel opwarmt als het wereldwijde gemiddelde en de beroemde berglandschappen veranderen. Lees meer.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending