Verbind je met ons

Educatie

GSOM SPbU en Kozminski University hebben een overeenkomst getekend voor hun eerste double degree-programma

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Graduate School of Management, St. Petersburg University (GSOM SPbU) en Kozminski University (KU) lanceren hun eerste gezamenlijke double degree-programma in Corporate Finance en Accounting. Het nieuwe double degree-programma omvat gekwalificeerde studenten van het Master in Corporate Finance (MCF) -programma aan GSOM en studenten van Master in Finance and Accounting aan de KU. De selectie van studenten voor het nieuwe double degree-programma start in herfstsemester 2021, de studies starten in studiejaar 2022/2023.

Als onderdeel van een nieuwe overeenkomst zullen studenten hun drie en vier semesters doorbrengen bij gastinstellingen, en kandidaten die met succes aan alle programma-eisen van GSOM en KU hebben voldaan, krijgen masterdiploma's van beide instellingen.

"De toekomst is aan partnerships, allianties en samenwerkingen: het helpt om doelen vanuit verschillende hoeken te bekijken, snel te reageren op veranderingen en relevante en gevraagde producten te creëren. In het nieuwe academische jaar lanceren we samen met Kozminski University een double degree-programma binnen het Master in Corporate Finance-programma: we wisselen ervaringen uit, vergelijken onze doelen en resultaten en bieden studenten van beide kanten uitgebreide kennis die overal ter wereld kan worden toegepast.Kozminski University en GSOM SPbU zijn al lang bestaande academische partners, onze de relatie is door de jaren heen getest en tientallen uitwisselingsstudenten. Ik ben ervan overtuigd dat het nieuwe niveau van samenwerking business schools dichter bij elkaar zal brengen en onze masterprogramma's interessanter en praktijkgerichter zal maken", aldus Konstantin Krotov, uitvoerend directeur van GSOM SPBU.

advertentie

Sinds 2013 nemen GSOM SPbU bachelor- en masterstudenten deel aan uitwisselingsprogramma's, en docenten en medewerkers van de Business School - aan academische uitwisselingsprogramma's met Kozminski University.

"Nauwe samenwerking met de oudste universiteit van Rusland - Sint-Petersburg University en GSOM SPbU zijn onlangs bekroond met een dubbele graad op het Master in Finance and Accounting-programma. Het is een natuurlijke stap om de uitwisselingsmogelijkheden van onze topstudenten te intensiveren door hen toegang tot een van de grootste markten. Zo blijft de KU haar positie versterken als een wereldwijde brug voor zakelijke kansen en intercultureel begrip", zegt Franjo Mlinaric, Ph.D., leider van het Master in Finance & Accounting Program aan de KU.

Vanaf 2022 kunnen vier MCF-studenten hun studie voortzetten binnen het Master in Finance and Accounting-programma aan een van de toonaangevende business schools in Polen. Kozminski University heeft triple crown-accreditatie, evenals ACCA- en CFA-accreditaties. Het Finance and Accounting-programma van Kozminski University is gerangschikt als de 21e positie in de Financial Times (FT) ranking bij 's werelds 55 beste masterprogramma's in bedrijfsfinanciering.

advertentie

Het Master in Corporate Finance-programma van GSOM SPbU is ook ACCA-geaccrediteerd. GSOM SPbU behoort volgens de internationale zakenkrant Financial Times al vele jaren op rij tot de meest toonaangevende programma's en business schools ter wereld. In 2020 stond GSOM SPbU op de 41e plaats in de Financial Times Masters in Management-ranglijst en 51e in de Financial Times Europese Business School-ranglijst. Het GSOM SPbU Executive MBA-programma kwam voor het eerst in de top 100 van wereldprogramma's en nam 93e positie in de Financial Times Executive MBA Ranking 2020.

GSOM SPbu is een toonaangevende Russische Business School. Het werd in 1993 opgericht aan de Universiteit van Sint-Petersburg, een van de oudste klassieke universiteiten en het grootste centrum van wetenschap, onderwijs en cultuur in Rusland. Tegenwoordig is GSOM SPbU de enige Russische Business School die is opgenomen in de top-100 van beste Europese scholen in de Financial Times-ranglijst en heeft twee prestigieuze internationale accreditaties: AMBA en EQUIS. De GSOM Advisory Board bestaat uit leiders uit het bedrijfsleven, de overheid en de internationale academische gemeenschap.

Kozminski-universiteit werd opgericht in 1993. Het is een van de oudste niet-openbare instellingen voor hoger onderwijs in Polen. De niet-gegradueerde, afgestudeerde en doctorale studenten en de deelnemers aan postdoctorale en MBA-programma's die aan de KU studeren, vormen een populatie van 9,000. Het aantal KU-afgestudeerden bedraagt ​​momenteel ruim 60,000. Kozminski University is een bedrijfsgerichte instelling voor hoger onderwijs met een breed scala aan onderwijsprogramma's, met volledige academische rechten, en wordt beschouwd als de beste bedrijfsschool in Centraal- en Oost-Europa volgens de Financial Times rangschikking. In 2021 werd Kozminski University 21e gerangschikt in de Global Masters in Finance Ranking gepubliceerd door Financial Times. Het is de enige universiteit gerangschikt uit Polen en Centraal- en Oost-Europa.

Educatie

Universitaire ranglijst 2021 laat zien dat Europese universiteiten een sterke mate van samenwerking hebben

gepubliceerd

on

U-Multirank, geïnitieerd door de Commissie en medegefinancierd door Erasmus+, heeft zijn 8 . gepubliceerdth universiteitsranglijst, met bijna 2,000 universiteiten uit 96 landen over de hele wereld. Het laat onder meer zien dat Europese universiteiten intensiever samenwerken in vergelijking met andere regio's, met name op de prestatiegebieden onderwijs & leren, onderzoek, kennisuitwisseling en internationalisering (personeels- & studentenmobiliteit, gezamenlijke diploma's & publicaties, enz.). Over het algemeen presteren universiteiten die samenwerken met andere instellingen, bedrijven en industrieën, overheden, regionale instanties of grensoverschrijdend, over het algemeen beter dan universiteiten die minder op samenwerking zijn gericht. Voor de ranking zijn zeven aspecten meegenomen: strategische partnerships, internationale joint degrees, stages, internationale co-publicaties, co-publicaties met industriële partners, regionale co-publicaties en co-octrooien met het bedrijfsleven.

Elk jaar, U-Multirank vergelijkt de prestaties van instellingen voor hoger onderwijs op gebieden die het belangrijkst zijn voor studenten, en biedt 's werelds grootste aanpasbare online rankings. Universiteiten kunnen U-Multirank-gegevens gebruiken om hun sterke en zwakke punten te beoordelen en manieren te vinden om hun strategische plannen te maken of te versterken, inclusief aspecten van samenwerking. De Europees universitair initiatief is een van de vlaggenschipacties onder leiding van de Commissie in de richting van de Europese onderwijsruimte. Het doel is om transnationale allianties te creëren waar studenten, personeel en onderzoekers kunnen genieten van naadloze mobiliteit - zowel fysiek als virtueel, om te studeren, op te leiden, les te geven, onderzoek te doen, te werken of diensten te delen in een van de samenwerkende partnerinstellingen. Tot dusver zijn er 41 van dergelijke allianties die meer dan 280 instellingen voor hoger onderwijs in heel Europa samenbrengen. In totaal is er voor deze 287 Europese universiteiten een budget van maximaal € 41 miljoen uit Erasmus+ en Horizon Europe beschikbaar. Meer informatie is beschikbaar online..

advertentie

Verder lezen

Educatie

Verklaring van Crisisbeheersingscommissaris Janez Lenarčič op de Internationale Dag ter Bescherming van Onderwijs tegen Aanvallen

gepubliceerd

on

Ter gelegenheid van de Internationale Dag om het onderwijs tegen aanvallen te beschermen (9 september), bevestigt de EU haar engagement om het recht van elk kind om in een veilige omgeving op te groeien, toegang te hebben tot kwaliteitsonderwijs en een beter en beter onderwijs op te bouwen, te bevorderen en te beschermen. vreedzame toekomst, zegt Janez Lenarčič (foto).

Aanvallen op scholen, studenten en docenten hebben een verwoestende impact op de toegang tot onderwijs, onderwijssystemen en op maatschappelijke ontwikkeling. Helaas neemt hun incidentie in een alarmerend tempo toe. Dat blijkt maar al te duidelijk uit de recente ontwikkelingen in Afghanistan en de crises in onder meer Ethiopië, Tsjaad, de Sahelregio in Afrika, Syrië, Jemen of Myanmar. De Global Coalition to Protect Education from Attack heeft in 2,400 meer dan 2020 aanvallen op onderwijsfaciliteiten, studenten en docenten geïdentificeerd, een stijging van 33 procent sinds 2019.

Aanvallen op het onderwijs vormen ook schendingen van het internationaal humanitair recht, de reeks regels die de gevolgen van gewapende conflicten moeten beperken. Dergelijke schendingen nemen toe, terwijl de daders zelden ter verantwoording worden geroepen. In die optiek stellen we de naleving van het internationaal humanitair recht consequent centraal in het externe optreden van de EU. Als een van de grootste humanitaire donoren zal de EU daarom blijven pleiten voor wereldwijde eerbiediging van het internationaal humanitair recht, zowel door staten als niet-statelijke gewapende groeperingen tijdens een gewapend conflict.

advertentie

Naast de vernietiging van faciliteiten, leiden aanvallen op het onderwijs tot langdurige opschorting van leren en lesgeven, verhogen ze het risico op schooluitval, leiden ze tot dwangarbeid en rekrutering door gewapende groepen en strijdkrachten. Schoolsluitingen versterken de blootstelling aan alle vormen van geweld, inclusief seksueel en gendergerelateerd geweld of huwelijken op jonge leeftijd en gedwongen huwelijken, waarvan de niveaus tijdens de COVID-19-pandemie drastisch zijn toegenomen.

De COVID-19-pandemie heeft de kwetsbaarheid van het onderwijs wereldwijd blootgelegd en verergerd. Nu, meer dan ooit, moeten we de verstoring van het onderwijs tot een minimum beperken en ervoor zorgen dat kinderen veilig en beschermd kunnen leren.

Veiligheid van het onderwijs, inclusief verdere betrokkenheid bij de Safe Schools-verklaring, is een integraal onderdeel van onze inspanningen om het recht op onderwijs voor elk meisje en elke jongen te beschermen en te bevorderen.

advertentie

Het reageren op en voorkomen van aanvallen op scholen, het ondersteunen van beschermende aspecten van het onderwijs en het beschermen van leerlingen en docenten vereist een gecoördineerde en intersectorale aanpak.

Via door de EU gefinancierde projecten op het gebied van onderwijs in noodsituaties helpen we de risico's van gewapende conflicten te verminderen en te beperken.

De EU blijft het voortouw nemen bij het ondersteunen van onderwijs in noodsituaties en besteedt 10% van haar budget voor humanitaire hulp aan toegang, kwaliteit en bescherming van onderwijs.

Meer informatie

Factsheet - Onderwijs in noodsituaties

Verder lezen

Educatie

Verslag van de Europese Commissie over volwasseneneducatie en -opleiding in Europa

gepubliceerd

on

De Europese Commissie Eurydice-netwerk heeft een rapport gepubliceerd over 'Volwassenenonderwijs en -opleiding in Europa: bouwen aan inclusieve trajecten naar vaardigheden en kwalificaties'. Het rapport onderzoekt de huidige benaderingen om een ​​leven lang leren te bevorderen, met bijzondere aandacht voor beleid en maatregelen ter ondersteuning van de toegang van volwassenen met lage vaardigheden en kwalificaties tot leermogelijkheden. Het kijkt naar 42 onderwijs- en opleidingssystemen in 37 Europese landen.

Commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd Mariya Gabriel zei: “Deze pandemie heeft aangetoond dat veel volwassenen niet over voldoende basisvaardigheden beschikken. Het heeft met name de grote digitale kloof onder de volwassen bevolking aan het licht gebracht. Het is essentieel om systematische leermogelijkheden te creëren, zodat mensen hun basisvaardigheden in elke levensfase kunnen verbeteren. We moeten ook de versnippering van de sector volwasseneneducatie aanpakken, zodat volwassenen eenvoudig kunnen overstappen tussen verschillende soorten en vormen van onderwijs.”

Nicolas Schmit, commissaris voor banen en sociale rechten, zei: “Om ons aan te passen aan de snel veranderende arbeidswereld, moeten we onze aandacht en middelen richten op levenslang leren. Tegen 2030 willen we dat jaarlijks minstens 60% van de volwassenen in de EU deelneemt aan opleidingen. De EU-leiders verwelkomden deze ambitie en hun nationale plannen voor herstel en weerbaarheid omvatten grote investeringen in bij- en omscholing van volwassenen. Samen met de sociale partners en alle belanghebbenden moeten we de toegang tot leermogelijkheden waarborgen, met name voor mensen die het meest baat zouden hebben bij bij- en omscholing. Dit aspect staat centraal in het Upskilling Pathways-initiatief dat bijzondere aandacht besteedt aan de meest kwetsbaren.”

advertentie

Naast het onderzoeken hoe initiatieven voor volwasseneneducatie en -opleiding op nationaal niveau worden gecoördineerd, presenteert dit rapport ook een uniek overzicht van door de overheid gefinancierde en medegefinancierde programma's voor volwassenenonderwijs en -opleiding, en de bestaande begeleidings- en ondersteuningsmaatregelen voor de minst gekwalificeerden. De Eurydice-netwerk bestaat uit nationale eenheden in Europese landen en wordt gecoördineerd door de Uitvoerend Agentschap onderwijs, audiovisuele media en cultuur.

advertentie
Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending