Verbind je met ons

Onderwijs

Bangor University campus investerings- en uitbreidingsplannen krijgt £ 45m Europese Investeringsbank steun

DELEN:

gepubliceerd

on

P1010650Plannen van de Universiteit van Bangor om de onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten te verbeteren behoren tot de vele ontwikkelingen die steun hebben gekregen van de Europese Investeringsbank. De Europese langetermijnleningsinstelling heeft ermee ingestemd £45 miljoen ter beschikking te stellen voor de uitbreidings- en moderniseringsplannen van de Welshe universiteit.

Professor John G. Hughes, vice-kanselier van Bangor University, zei: “Dit is een aanzienlijke investering die ons in staat zal stellen de eersteklas ervaring die we onze studenten bieden verder te verbeteren. We hebben een opwindende en ambitieuze strategie voor ons landgoed, die al in uitvoering is en die het nieuwe Pontio-gebouw omvat dat in september zal worden geopend, het nieuwe Marine Centre Wales in Menai Bridge, verbeterde wooncomplexen, verbeterde sportfaciliteiten en de renovatie van het historische gebouw. hoofdgebouw van de universiteit. Daarnaast hebben we grote plannen om verder te investeren in onze wetenschappelijke faciliteiten langs Deiniol Road en Dean Street, evenals verbeteringen aan de Normal Site, en deze financiering zal ons in staat stellen vooruitgang te boeken met deze grote projecten.

“Het verbeteren van de onderwijs-, onderzoeks- en accommodatiefaciliteiten aan de Universiteit van Bangor zal ervoor zorgen dat toekomstige generaties studenten profiteren van uitstekende academische faciliteiten en een studentenervaring van wereldklasse.”

De minister van Onderwijs en Vaardigheden van de regering van Wales, Huw Lewis, zei: "Deze aanzienlijke investering is geweldig nieuws voor de Universiteit van Bangor en voor Noord-Wales. Het is een echte blijk van vertrouwen in de universiteit en zal er in grote mate toe bijdragen dat studenten kunnen profiteren van de allerbeste technologie." Het is ook een voorbeeld van de tastbare positieve impact die Europese financiering in Wales blijft hebben, na soortgelijke steun van de EIB aan de Universiteit van Swansea.

“We willen hier in Wales levendige, ultramoderne instellingen voor hoger onderwijs zien en deze investering zal ons zeker helpen dit doel te bereiken.”

Jonathan Taylor, vice-president van de Europese Investeringsbank, zei: “Het ambitieuze investeringsprogramma zal historische gebouwen beschermen, nieuwe sociale leerruimtes creëren en de nieuwste onderwijsfaciliteiten bieden voor belangrijke faculteiten van de universiteit. Onze aanzienlijke betrokkenheid, die bijna de helft van de investeringskosten van het project vertegenwoordigt, is het maximale niveau van EIB-steun en weerspiegelt de ambitie en diverse voordelen die naar verwachting zullen worden ontsloten zodra het ontwikkelingsprogramma is voltooid. Het plan zal niet alleen tijdens de implementatie banen in de bouw creëren en veiligstellen, maar ook nieuwe zakelijke en onderzoeksmogelijkheden in heel Wales genereren die voortbouwen op de expertise van de universiteit op het gebied van oceaanwetenschappen van wereldklasse. De Europese Investeringsbank zet zich in om investeringen in onderwijs en innovatie in heel Europa te ondersteunen en zal haar ruim 40 jaar durende betrokkenheid in Wales voortzetten door de transformatieplannen van Bangor University te ondersteunen.”

Het investeringsprogramma van Bangor University zal worden ondersteund door de Europese Investeringsbank, de eigen middelen van de universiteit en financiering van WEFO, de regering van Wales en andere bronnen.

advertentie

Het project zal de economische ontwikkeling in Noord-Wales ondersteunen en de interactie tussen de universiteit en het bedrijfsleven versterken. De regeling zal er ook voor zorgen dat academische programma's beter aansluiten bij de vereisten van de arbeidsmarkt, om de inzetbaarheid te vergroten en ervoor te zorgen dat werkgevers kunnen profiteren van afgestudeerden die over relevante vaardigheden beschikken.

Energie-efficiëntie zal een belangrijk aspect van de projecten zijn en de nieuwbouw zal aan zeer hoge Europese energieprestatienormen voldoen. Het project zal ook helpen bij het rehabiliteren van historische en monumentale gebouwen die door de universiteit worden gebruikt.

De Europese Investeringsbank erkent de langetermijninvesteringsbehoeften van universiteiten en instellingen voor hoger onderwijs in het Verenigd Koninkrijk en verwacht de komende jaren £200 miljoen per jaar aan nieuwe financiering voor de sector te kunnen verstrekken. De Europese instelling voor langetermijnleningen heeft sinds 10 ruim £2009 miljard ter beschikking gesteld voor investeringen in onderwijs in de hele Europese Unie.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending