Verbind je met ons

Economie

Europees Economisch en Sociaal Comité lanceert prijs voor het maatschappelijk middenveld 2015 voor armoedebestrijding

DELEN:

gepubliceerd

on

1280px-EESC_logo.svgDit jaar beloont de prijs initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van de economische en sociale integratie van mensen die in armoede leven, of die het toenemende risico op armoede in Europa aanpakken.

Maatschappelijke organisaties en/of personen die initiatieven hebben genomen om armoede te bestrijden, worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze wedstrijd. Deelnemers kunnen echter niet rechtstreeks solliciteren bij het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC).

Ze moeten worden voorgedragen door een of meer EESC-leden, nationale economische en sociale raden of Europese maatschappelijke organisaties en netwerken. De initiatieven moeten innovatief zijn en een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van de gemeenschappen die ervan profiteren.

Het totale prijzengeld is € 50,000 en kan worden verdeeld over maximaal vijf winnaars. De deadline voor aanvragen is 31 juli 2015. De prijsuitreiking vindt plaats op 10 december 2015 in Brussel.

Dit is de zevende prijs voor het maatschappelijk middenveld die door het EESC wordt georganiseerd. Het doel van de prijs is het belonen en stimuleren van initiatieven van maatschappelijke organisaties en/of personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de bevordering van de Europese identiteit en integratie.

Verdere details en het aanvraagformulier zijn online beschikbaar hier.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending