Verbind je met ons

Economie

Verklaring van Commissaris Štefan Füle voor uitbreiding en Europees nabuurschapsbeleid tegenover de media na een ontmoeting met de Servische president Tomislav Nikolić

DELEN:

gepubliceerd

on

afbeeldingsbol-50942477"Dobar Dan, het is goed om terug te zijn in Servië en mijn bezoek te beginnen met de ontmoeting met president Nikolić.

"Dit is een cruciale periode voor de betrekkingen tussen de EU en Servië en er wordt een belangrijk hoofdstuk in de moderne geschiedenis van Servië geschreven - een heel Europees hoofdstuk. Servië heeft indrukwekkende vooruitgang geboekt op weg naar integratie in de EU.

"Het is heel bemoedigend om te zien dat de Servische burgers bij de laatste verkiezingen partijen hebben gesteund die zich duidelijk en ambitieus inzetten voor de integratie in de EU.

"Tijdens de ontmoeting met president Nikolić heb ik de drie belangrijkste prioriteiten voor Servië in de komende maanden benadrukt:

  • Ten eerste: economisch bestuur en hervormingen,
  • Ten tweede: de rechtsstaat, met inbegrip van de strijd tegen corruptie en de hervorming van het openbaar bestuur,
  • Ten derde: verdere inzet voor de normalisering van de betrekkingen met Pristina en voor regionale samenwerking en verzoening.

"Ik heb tijdens het gesprek met de president onderstreept dat we ons volledig inzetten om Servië te helpen met de noodzakelijke hervormingen. We zullen onze steun aan Servië in deze nieuwe fase opvoeren: met technische expertise voor de aanpassing van Servië aan de EU-wetgeving, evenals met gerichte financiële steun die is aangepast aan de behoeften van Servië en in het bijzonder aan de behoeften van de Servische burgers.

"Een paar dagen geleden hebben we de 10e verjaardag van de grootste EU-uitbreiding gevierd. In 2004 leek de EU-integratie van Servië een zeer verre toekomst. Tegenwoordig is het een heel duidelijk vooruitzicht. En ik heb er alle vertrouwen in dat Servië de mogelijkheid heeft om dit vooruitzicht vrij snel werkelijkheid te laten worden."

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending