Verbind je met ons

Digital Society

De Commissie lanceert een nieuwe database om de algemene voorwaarden voor digitale diensten bij te houden

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft de Database met Algemene Voorwaarden voor Digitale Diensten, waarin de voorwaarden van digitale diensten zijn opgenomen, met de nadruk op online platforms zoals sociale media, appstores of marktplaatsen. Deze databank is een initiatief van de Commissie en vormt een aanvulling op de verschillende transparantievereisten die door de Commissie zijn ingevoerd Wet digitale dienstverlening (DSA), inclusief de verplichting voor onlineplatforms om een ​​gemakkelijk te begrijpen, eenvoudige samenvatting van hun algemene voorwaarden te verstrekken in de talen van de lidstaten waar zij actief zijn.

De Database met Algemene Voorwaarden voor Digitale Diensten zal dienen als referentiebron voor gebruikers, toezichthouders en belanghebbenden. Toezichthouders zullen het digitale landschap kunnen monitoren en de wettelijke naleving van de regelgeving kunnen beoordelen. Onderzoekers krijgen via de database de mogelijkheid om realtime inzicht te krijgen in veranderende voorwaarden.

De database maakt gebruik van open-sourcesoftware ontwikkeld door Archief met open voorwaarden, een initiatief onder de politieke steun van de Franse ambassadeur voor digitale zaken, met steun van de Commissie internetprogramma van de volgende generatie. De onlangs gelanceerde database bevat momenteel al een opslagplaats van 790 algemene voorwaarden van verschillende dienstverleners. De database maakt gebruik van een geautomatiseerd systeem dat de algemene voorwaarden in de database meerdere keren per dag onder de loep neemt en nieuwe wijzigingen benadrukt.

De DSA introduceert een geheel nieuw niveau van verantwoording via verschillende transparantiemechanismen. Deze omvatten de vereiste voor alle onlineplatforms om hun maandelijkse actieve gebruikers openbaar te maken en transparantierapporten te publiceren aangewezen zeer grote onlineplatforms of zoekmachines om advertentieopslagplaatsen op te zetten, auditrapporten te publiceren, risicobeoordelingsrapporten op te stellen en onderzoekers toegang te verlenen. De DSA geeft de Commissie ook het mandaat om een Transparantiedatabase, waarin redenen zijn opgenomen waarin gedetailleerd wordt beschreven welke informatie platforms aan gebruikers moeten verstrekken wanneer inhoud wordt verwijderd of beperkt.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending