Verbind je met ons

Luchtvaart strategie voor Europa

Commerciële vluchten in de zomer nog steeds onder het niveau van 2019

DELEN:

gepubliceerd

on

In september 2023 waren er 605,806 commerciële vluchten in de EU. Dit betekende een stijging van 7.9% vergeleken met het aantal vluchten in september 2022. Het cijfer bleef echter 8.9% lager dan het aantal vluchten voor dezelfde maand in 2019.

Dezelfde trend was zichtbaar van juni tot augustus. Alle maanden kenden een aanzienlijke stijging vergeleken met 2022 – juni (6.9%), juli (7.4%) en augustus (6.6%), maar de cijfers lagen nog steeds onder die van 2019: juni (-10.4%), juli (-9.0% ) en augustus (-8.5%).

Deze informatie is afkomstig van maandelijkse vluchtgegevens over commerciële vluchten vandaag gepubliceerd door Eurostat. 

Commerciële vluchten in de EU, juni - september, 2019-2023

Bron dataset: avia_tf_cm

Kijkend naar de landengegevens voor september 2023 hebben slechts zes landen hun aantal vluchten uit 6 overschreden. Griekenland (+2019%), Portugal (+10.9%), Cyprus (+9.0%), Kroatië (+5.9%), Ierland ( +2.6%) en Malta (+1.4%) hebben de cijfers van 0.7 overtroffen en een stijging van het aantal vluchten gezien. Letland (-2019%), Finland (-30.4%), Estland (-30.2%), Zweden (-25.4%) en Slovenië (-24.1%) liggen daarentegen ver verwijderd van de cijfers van 22.9.

Commerciële vluchten, september 2023 vergeleken met september 2019

Bron dataset: avia_tf_cm

Meer informatie

advertentie

Methodologische opmerkingen

  • De bron van deze maandelijkse gegevens over commerciële vluchten is Eurocontrol, een pan-Europese, civiel-militaire organisatie die zich inzet voor de ondersteuning van de Europese luchtvaart. Gegevens over commerciële vluchten omvatten geplande en niet-geregelde commerciële vluchten (passagiers, vracht en post) uitgevoerd onder Instrument Flight Rules (IFR). Voor meer informatie verwijzen wij u naar de methodologisch dossier. Er moet aandacht worden besteed aan methodologische verschillen bij het vergelijken van deze maandelijkse gegevens met gegevens van Eurostat passagier, vracht en post luchtvervoer verzameld in het kader van Verordening 437/2003. Voor meer informatie over het verzamelen van gegevens door Eurostat, zie dit methodologisch dossier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending