Verbind je met ons

Europese Commissie

EU op AVVN 78: EU-delegatie om mondiale actie te mobiliseren en de solidariteit nieuw leven in te blazen

DELEN:

gepubliceerd

on

Een delegatie op hoog niveau van de Europese Commissie zal deze week de 78e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York bijwonen. Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, uitvoerend vicevoorzitter Maroš Šefčovič, hoge vertegenwoordiger/vicevoorzitter Josep Borrell, vicevoorzitter Dubravka Šuica, en de commissarissen Ylva Johansson, Janez Lenarčič, Jutta Urpilainen en Virginijus Sinkevičius zullen gastheer zijn van en deelnemen aan evenementen en bijeenkomsten met leiders van over de hele wereld en houden gedurende de week verschillende bilaterale bijeenkomsten op hoog niveau.

De 78th De sessie vindt plaats tegen de achtergrond van complexe crises en conflicten, waaronder de Russische agressieoorlog tegen Oekraïne en de mondiale gevolgen daarvan, en de situatie in de Sahel. De ongekend hoge humanitaire behoeften, de klimaatcrisis, gezondheidscrises en de erosie van de democratie en de mensenrechten wereldwijd zijn uitdagingen die geen enkel land alleen kan aanpakken. Effectief multilateralisme is geen keuze, maar de enige optie om ervoor te zorgen dat niemand achterblijft.

De EU en haar lidstaten zullen zich tijdens de Algemene Vergadering dit jaar concentreren op drie hoofdprioriteiten: het versnellen van de implementatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s), het versterken van mondiaal bestuur en het opbouwen van mondiale partnerschappen om onze gemeenschappelijke doelen te helpen bereiken. Deze prioriteiten zullen het komende jaar vorm geven aan het optreden van de EU bij de VN.

Informatie over de agenda's en EU-prioriteiten vindt u in de persbericht, en in de factsheets over 'EU-VN: een partnerschap dat resultaten oplevert' en verder EU-financiering aan de VN.

Pers- en audiovisueel materiaal zal beschikbaar zijn op EDEO, Europa, Consilium en ebs.

Neem deel aan het gesprek online op Twitter, Instagram en Facebook met #UNGA, #EU en volg @EUatUN en de accounts van de collegeleden voor live updates gedurende de week.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending