Verbind je met ons

Europese Commissie

Commissaris Simson is deze week in Finland om het energiebeleid van de EU te bespreken met beleidsmakers en belanghebbenden 

DELEN:

gepubliceerd

on

Deze week, maandag 18 en dinsdag 19 september, commissaris voor Energie Kadri Simson (foto) is in Finland om het energiebeleid van de EU te bespreken met beleidsmakers en belanghebbenden. 

Maandagochtend, commissaris Simson ontmoette de Finse premier Petteri Orpo. Vervolgens hield ze een bilaterale ontmoeting met de minister van Klimaat en Milieu, Kai Mykkänen, om de lopende hervormingen van de elektriciteits- en gasmarkten van de EU te bespreken, evenals de rol van kernenergie en de klimaatdoelstelling van de EU voor 2040. In de middag heeft de commissaris de energiecentrale van Loviisa bezocht om inzicht te krijgen in de opberging van verbruikte splijtstoffen. 

Tijdens de tweede dag van haar landbezoek zal de commissaris een ontmoeting hebben met leden van de Commissie Handel en Milieu van het Finse parlement, evenals met vertegenwoordigers van Energiateollisuus (Finse Energie), een handelsorganisatie voor de Finse energiesector, die ongeveer 260 bedrijven vertegenwoordigt.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending