Verbind je met ons

Europese Commissie

De Commissie ontvangt het eerste betalingsverzoek van Finland in het kader van de faciliteit voor herstel en veerkracht

DELEN:

gepubliceerd

on

Het eerste betalingsverzoek van Finland heeft betrekking op twintig mijlpalen, voor een totaalbedrag van € 20 miljoen aan subsidies.

Ze bestrijken er meerdere hervormingen gerelateerd aan de groene transitie, continu leren en sociale diensten, gezondheidszorg en reddingsdiensten, evenals oproepen daartoe investeringen over groene transitie, onderzoek, ontwikkeling en investeringen (RDI), en de culturele en creatieve sectoren. Betalingen in het kader van de RRF zijn prestatiegebaseerd en afhankelijk van de uitvoering door Finland van de investeringen en hervormingen die zijn beschreven in zijn herstel- en veerkrachtplan.

De Commissie zal het verzoek nu beoordelen en vervolgens haar voorlopige beoordeling van de mate waarin Finland de voor deze betaling vereiste mijlpalen heeft bereikt, naar het Economisch en Financieel Comité van de Raad sturen. Meer informatie over het proces van de betalingsverzoeken onder de RRF vindt u hierin Q & A. Meer informatie over het Finse herstel- en veerkrachtplan is beschikbaar hier

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending