Verbind je met ons

Tussenruimte

MIURA 1 SN1 missietestvlucht – PLD Space voltooit met succes de eerste particuliere ruimteraketlancering in Europa

DELEN:

gepubliceerd

on

Het Spaanse bedrijf PLD-ruimte has made history after successfully completing the launch of the first private European rocket, MIURA 1. The maiden flight of its suborbital launcher showcases the advanced level of technology and know-how that has been developed by the company since 2011. This milestone achievement furthermore reinforces PLD Space’s leading position in the global space race, while building national and European strategic capabilities.

De eerste lancering van MIURA 1 vond plaats om 02:19 CET (00:19 UTC) in de vroege uren van zaterdag 7 oktober bij de faciliteiten van het El Arenosillo Experimentation Center (CEDEA), eigendom van het Spaanse Nationale Instituut voor Lucht- en Ruimtevaarttechnologie ( INTA). PLD Space heeft de primaire missiedoelstellingen met betrekking tot motorstuwkracht, trajectvolging en draagraketgedrag vervuld.

De vlucht duurde 306 seconden, waarin MIURA 1 het hoogtepunt bereikte op een hoogte van 46 kilometer. De missie eindigde met de raketlanding in de Atlantische Oceaan en het bedrijf zal de komende uren doorgaan met het bergen van de raket.

Bij de lancering werd ook een technologisch apparaat van het Duitse Centrum voor Toegepaste Ruimtetechnologie en Microzwaartekracht (ZARM) getest onder microzwaartekrachtomstandigheden. De gegevens die tijdens de vlucht worden verzameld, zullen toekomstige experimenten informeren.

Na een diepgaande analyse van de missie zal PLD Space de gegevens die zijn verzameld tijdens de inaugurele MIURA 1-vluchttest publiekelijk vrijgeven.

After this historic milestone for Spain and Europe, PLD Space’s Launch Director and co-founder, Raul Torres, emphasizes, “This launch culminates over 12 years of relentless effort, yet it marks just the start of our journey.” He adds, “This test flight has yielded valuable data, enabling us to validate crucial design elements and technologies that will underpin the development of our MIURA 5 orbital launcher.”

Missie volbracht: PLD Space leidt in lanceerinrichtingen van minder dan 500 kg.

advertentie

Miura 1 is de eerste raket die door een particulier bedrijf in Europa is gemaakt. PLD Space heeft iets bereikt wat slechts drie bedrijven in Europa hebben bereikt, namelijk het ontwikkelen van de technologie van een raket die herstelbaar en herbruikbaar is.

De lancering van de MIURA 1 suborbitale raket komt 12 jaar na de oprichting van PLD Space door Raúl Torres en Raúl Verdú. Met deze eerste vlucht markeert het Spaanse bedrijf een keerpunt in de Europese ruimterace, waar kleine satellieten een revolutie teweegbrengen in de toegang tot informatie om innovatie in meerdere sectoren op aarde te versnellen. Met deze lancering wordt Spanje het tiende land ter wereld met directe ruimtevaartmogelijkheden. Met deze lancering is Spanje het tiende land ter wereld geworden met het vermogen om de ruimte te bereiken.

“This launch establishes PLD Space as the frontrunner in the European space race. We ventured into space fuelled more by determination than resources, yet we triumphed,” states the company’s CEO, Ezequiel Sanchez. “The team’s elation is visible. Indeed, the mission’s success is a collective accomplishment, encompassing our investors, partners, and suppliers.”

Een sleutelmissie voor de ontwikkeling van MIURA 5

PLD Space’s Business Development Manager and co-founder, Raúl Verdú, concludes, ” Looking to the immediate future, the success of a test flight like this is gauged by the insights we gain, insights that enhance our future reliability and success rate.” He adds, “We developed MIURA 1 as a stepping stone to accelerate the technological advancement of MIURA 5. With this mission’s success, our team is poised to rapidly progress towards the inaugural flight of MIURA 5 – our ultimate goal.”

The inaugural suborbital flight of MIURA 1 marks a pivotal moment for the MIURA 5 orbital launcher’s development. The data gathered will enable validation of nearly 70% of the design and technology set to be incorporated into MIURA 5.

Momenteel is meer dan 90% van het PLD Space-team toegewijd aan de ontwikkeling van MIURA 5. De eerste lancering is gepland voor 2025 in de Europese ruimtehaven CSG in Kourou, Frans-Guyana, en de commerciële activiteiten zullen naar verwachting in 2026 beginnen.

Over PLD Space

PLD Space is een baanbrekend Spaans lucht- en ruimtevaartbedrijf en een referentie in Europa voor de ontwikkeling van herbruikbare raketten. Met een solide reputatie en standvastige inzet heeft het bedrijf opmerkelijke orbitale lanceerinrichtingen geproduceerd: de suborbitale MIURA 1 en de orbitale MIURA 5. Deze innovaties positioneren Spanje tot de selecte groep landen die in staat zijn om met succes kleine satellieten in de ruimte te plaatsen.

PLD Space werd in 2011 opgericht door Raúl Torres en Raúl Verdú met als doel de toegang tot de ruimte te vergemakkelijken. Het bedrijf, gevestigd in Elche (Alicante) en met technische faciliteiten in Teruel, Huelva en Frans-Guyana, heeft al meer dan 65 miljoen euro aan investeringen opgehaald om zijn ruimtevaartproject een impuls te geven en beschikt over een team van meer dan 150 professionals.

www.pldspace.com

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending