Verbind je met ons

Europese Commissie

Commissaris Simson neemt deel aan de internationale klimaat- en energietop in Madrid 

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 2 oktober sprak commissaris voor Energie Kadri Simson (foto) was in Madrid, Spanje, om de Internationale klimaat- en energietop: bouwen aan een grote coalitie om 1.5°C binnen handbereik te houden georganiseerd door de regering van Spanje en het Internationaal Energieagentschap (IEA). De top zal energie- en klimaatministers van over de hele wereld samenbrengen, slechts enkele weken voor de COP28-conferentie over klimaatverandering, om een ​​coalitie op te bouwen om het momentum te versnellen in de richting van het bereiken van de doelstelling van de Overeenkomst van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken tot 1.5 °C. 

Commissaris Simson nam deel aan ministeriële sessies gericht op het mogelijk maken van een rechtvaardige transitie en tegelijkertijd afstand nemen van fossiele brandstoffen, en hoe landen op de COP28 rond de mondiale doelstellingen voor hernieuwbare energiebronnen en energie-efficiëntie kunnen worden verenigd. De commissaris woonde ook een rondetafelgesprek bij met vertegenwoordigers van regeringen, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld. 

Commissaris Simson hield ook een bilaterale bijeenkomst met Teresa Ribera, vice-premier van de Spaanse regering en minister van Ecologische Transitie en de Demografische Uitdaging, om actuele beleidskwesties en lopende wetgevingsdossiers te bespreken, waaronder de hervorming van het ontwerp van de elektriciteitsmarkt in de EU.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending