Verbind je met ons

Baltische staten

Gezonde zeeën: de Commissie leidt gezamenlijke inspanningen om de toestand van de Oostzee te verbeteren

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 29 september was commissaris Sinkevičius gastheer van de tweede editie van de conferentie 'Our Baltic', waarin dringende milieuproblemen in de Oostzee aan de orde zouden worden gesteld. De conferentie op hoog niveau brengt ministers en hoge ambtenaren samen die verantwoordelijk zijn voor visserij, landbouw en milieu uit acht Baltische landen van de EU (Denemarken, Estland, Finland, Duitsland, Letland, Litouwen, Polen en Zweden).

Gezien de ernstige ecosysteemproblemen van de Oostzee wil de conferentie helpen het versterken en aanvullen van acties op korte tot middellange termijn die de lidstaten kunnen ondernemen om de gezondheid van het ecosysteem van de Oostzee te verbeterenen de toestand van de visbestanden.

Commissaris Sinkevicius en de ministers hebben zich vandaag verplicht het kwetsbare mariene ecosysteem van de Oostzee te beschermen, met bijzondere aandacht voor de verwijdering van ondergedompelde munitie die sinds de Eerste en Tweede Wereldoorlog in de zeebodem liggen.

In de middag zullen de ministers er naar verwachting overeenstemming over bereiken gezamenlijke verbintenissen om ondergedompelde munitie in de Oostzee veilig schoon te maken en te beheren, waardoor het duurzamer wordt voor de komende generaties. De Commissie sluit zich aan bij deze belangrijke inspanningen door concreet te bieden begrotingssteun via een open oproep tot het indienen van voorstellen van € 2 miljoen euro met als doel de belangrijkste geografische gebieden te identificeren en passende risicobeoordelingen uit te voeren.

Meer informatie hierin persbericht.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending