Verbind je met ons

Duitsland

Een Europese Joodse groep roept op om Goebbels landhuis tot centrum te maken voor de bestrijding van haatpropaganda

DELEN:

gepubliceerd

on

De Berlijnse regering biedt aan om een ​​villa weg te geven die ooit eigendom was van de propagandaminister van Adolf Hitler. “Het veranderen van het landhuis van de slechtste van alle bewustzijnsingenieurs in de menselijke geschiedenis in een centrum voor politieke psychologie, communicatie en het bestrijden van haatzaaiende uitlatingen zou een belangrijke morele overwinning zijn. EJA is bereid om de mogelijkheid te onderzoeken om het idee te promoten en te realiseren”, zegt Rabbi Menachem Margolin, voorzitter van de European Jewish Association, in een brief aan de Berlijnse minister van Financiën. 

De Berlijnse regering biedt aan om een ​​villa weg te geven die ooit eigendom was van de propagandaminister van Adolf Hitler, Joseph Goebbels, in de hoop een einde te maken aan een decennia lang debat over de vraag of een uitgestrekte, ongebruikte plek op het platteland ten noorden van de Duitse hoofdstad opnieuw moet worden gebruikt of platgewalst.

“Ik bied aan iedereen die de site wil overnemen, aan om het over te nemen als een geschenk van de staat Berlijn”, zei de Berlijnse minister van Financiën, Stefan Evers, donderdag tegen het deelstaatparlement, meldde dpa.

In de nasleep van deze oproep zei de voorzitter van de European Jewish Association (EJA), rabbijn Menachem Margolin, dat zijn organisatie, die honderden Joodse gemeenschappen in heel Europa vertegenwoordigt, geïnteresseerd is in het onderzoeken van de mogelijkheid om de nalatenschap van de meest verschrikkelijke bewustzijnsingenieur in de menselijke geschiedenis tot een centrum voor de studie van politieke psychologie, communicatie en de strijd tegen haatzaaiende uitlatingen. Hij schreef een officiële brief aan de Berlijnse minister, waarin hij zich bereid verklaarde deze mogelijkheid te onderzoeken.

Rabbi Margolin merkte op: “91 jaar geleden dat de nazi’s aan de macht kwamen, wordt de vrije wereld opnieuw geconfronteerd met golven van haat die gemotiveerd worden door bewustzijnsmanipulatie van giftige propaganda, massale omkadering en het creëren van virtuele realiteit met als enige doel vernietiging en vernietiging te zaaien. geweld.''

Hij voegde eraan toe: ‘Het is juist dezer dagen dat het landgoed van Dr. Goebbels niet moet worden gesloopt, maar dat het moet worden omgevormd tot een centrum voor de bestrijding van haatzaaiende uitlatingen dat de vrije wereld zal beschermen tegen de gevaarlijke trends die zich herhalen in de wereld van de oorlog. de hele westerse wereld en in Duitsland in het bijzonder.”

“Wij zijn geïnteresseerd om de zaak samen met de Berlijnse regering uit te voeren”, schreef hij.

advertentie

“In een huiveringwekkende gelijkenis met wat er nu gebeurt op een andere plaats waar het Joodse volk vernietigd wil worden, was het deze week precies 79 jaar geleden dat Goebbels zijn zes kinderen vergiftigde en zelfmoord pleegde in zijn tunnel.''

‘Laten we van het verspreiden van het absolute kwaad een bron maken van het verspreiden van het goede. Het zou een belangrijke morele overwinning zijn'', concludeerde rabbijn Margolin.

De European Jewish Association initieert en coördineert de activiteiten van tientallen Joodse organisaties ter bestrijding van antisemitisme en voor de vrijheid van godsdienst en aanbidding in Europa.

De organisatie, die zichzelf definieert als de ‘Joodse stem van Europa’, houdt conferenties om het bewustzijn over de Holocaust en de lessen daarvan voor EU-leiders en leiders van landen te vergroten, ontvangt delegaties naar vernietigingskampen en bevordert wetgeving tegen haatzaaiende uitlatingen en de handel in nazi-wapens. memorabilia.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending