Verbind je met ons

Rusland

De lidstaten van de Europese Unie hebben de beperkende maatregelen tegen Rusland verlengd.

DELEN:

gepubliceerd

on

This is “in view of the Russian Federation’s continuing actions destabilising the situation in Ukraine.” The measures, say the EU, will last until 31 July.

Sanctions, first introduced in 2014 in response to Russia’s actions “destabilising” the situation in Ukraine, were significantly expanded since February 2022 in response to what the EU calls Russia’s “unprovoked, unjustified and illegal military aggression against Ukraine.”

Momenteel bestaan ​​ze uit een breed spectrum aan sectorale maatregelen, waaronder beperkingen op handel, financiën, technologie en goederen voor tweeërlei gebruik, industrie, transport en luxegoederen.

Ze hebben ook betrekking op: een verbod op de import of overdracht van ruwe olie uit de zee en bepaalde aardolieproducten van Rusland naar de EU, een de-SWIFTing van verschillende Russische banken en de opschorting van de uitzendactiviteiten en licenties van verschillende door het Kremlin gesteunde desinformatiekanalen.

Daarnaast zijn er specifieke maatregelen ingevoerd om het vermogen van de EU om het omzeilen van sancties tegen te gaan, te versterken.

Een woordvoerder van de EU-raad zei deze week: “Zolang de illegale acties van de Russische Federatie het verbod op het gebruik van geweld blijven schenden, wat een ernstige schending is van de verplichtingen onder het internationaal recht, is het passend om alle maatregelen van kracht te laten blijven. door de EU opgelegde maatregelen en indien nodig aanvullende maatregelen nemen.”

Naast de economische sancties tegen de Russische Federatie heeft de EU verschillende soorten maatregelen getroffen als reactie op de destabiliserende acties van Rusland tegen Oekraïne.

advertentie

Deze omvatten: beperkingen op de economische betrekkingen met de illegaal geannexeerde Krim en de stad Sebastopol, evenals de niet door de overheid gecontroleerde gebieden van Oekraïne in de oblasten Donetsk, Kherson, Loehansk en Zaporizja; individuele beperkende maatregelen (bevriezing van tegoeden en reisbeperkingen) tegen een breed scala aan individuen en entiteiten, en diplomatieke maatregelen.

Sinds 24 februari 2022 heeft de EU twaalf “ongekende en harde” sanctiepakketten aangenomen als reactie op de grootschalige invasie van Oekraïne in Rusland.

In its conclusions, adopted on 14-15 December 2023, the European Council reiterated its condemnation of “Russia’s war of aggression against Ukraine.”

Een woordvoerder van de raad voegde eraan toe: “Dit vormt een duidelijke schending van het VN-Handvest, en herinnerde aan de niet-aflatende steun van de Unie voor de onafhankelijkheid, soevereiniteit en territoriale integriteit van Oekraïne binnen zijn internationaal erkende grenzen en zijn inherente recht op zelfverdediging tegen de Russische agressie.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending