Verbind je met ons

Noorwegen

Noorwegen gaat door met het aanpakken van aanbevelingen op het gebied van voeding en veterinaire zaken

DELEN:

gepubliceerd

on

De Toezichthoudende Autoriteit van de EVA (ESA) heeft vandaag een bijgewerkt landenprofiel voor Noorwegen gepubliceerd. Uit de beoordeling van ESA blijkt dat Noorwegen vooruitgang heeft geboekt met betrekking tot officiële controles op voedsel- en veterinair gebied.

ESA heeft in juni 2023 het Noorse landenprofiel opgesteld en gepubliceerd na een algemene evaluatie. Het presenteert een overzicht van de beoordelingen door ESA van de follow-up door Noorwegen van de aanbevelingen die ESA heeft gedaan tijdens audits die zijn uitgevoerd tussen april 2018 en november 2022. 

Het bijgewerkte landprofiel weerspiegelt de acties die zijn ondernomen sinds de vorige versie vorig jaar werd gepubliceerd. 

Op basis van door Noorwegen verstrekte informatie heeft ESA sinds juni 17 nog eens 2023 aanbevelingen afgerond. Noorwegen heeft 37 van de in totaal 53 aanbevelingen opgevolgd die onder de algemene evaluatie-audit van 2023 vielen, inclusief alle aanbevelingen van een audit over de bescherming van dieren destijds van moord. 

ESA voert elke drie tot vier jaar algemene beoordelingsaudits uit in IJsland en Noorwegen. Deze worden uitgevoerd om te verifiëren dat de staten bevredigende corrigerende maatregelen hebben geïmplementeerd om de aanbevelingen van de ESA op te volgen na audits van de sectoren voedsel- en voederveiligheid, diergezondheid en welzijn. Landenprofielen voor IJsland en Noorwegen worden regelmatig bijgewerkt om de prestaties van de EER-EVA-staten samen te vatten.

Gelieve een bijgewerkte versie van het landprofiel te ontvangen hier.

Foto door Annie Spratt on Unsplash

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending