Verbind je met ons

Marokko

Marokko bevestigt nieuw groen investeringsprogramma

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Koning Mohammed VI zat op zaterdag 3 december in het Koninklijk Paleis in Rabat de presentatieceremonie voor van het nieuwe groene investeringsprogramma van de OCP-groep (2023-2027) en de ondertekening van de relevante protocolovereenkomst tussen de regering en de OCP-groep, schrijft Colin Stevens.

De ceremonie maakt deel uit van de proactieve oriëntatie die de Koning al vele jaren promoot op het gebied van de overgang naar groene energie en een koolstofarme economie. De ceremonie vindt plaats op de morgen van de werkvergadering onder voorzitterschap van de Soeverein, afgelopen 22 november, gewijd aan de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen en aan de nieuwe perspectieven in het veld.

Aan het begin van de ceremonie presenteerde de voorzitter en CEO van de OCP-groep, dhr. Mostafa Terrab, voor de koning de resultaten van het eerste investeringsprogramma van de groep, onderwerp van High Royal Guidelines in 2012, en dat hielp OCP stevig te verankeren in de kunstmestindustrie. markt. Door zijn productiecapaciteit voor meststoffen te verdrievoudigen, positioneert de OCP-groep zich vandaag als een van 's werelds toonaangevende producenten en exporteurs van fosfaatmeststoffen.

De groep vertrouwde op de onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten van de Mohammed VI Polytechnic University (UM6P) om de kansen te grijpen die de nieuwe industriële en digitale technologieën bieden en om expertise te ontwikkelen in innovatieve technologieën voor evenwichtige bemesting om de uitdagingen van duurzame landbouw en voeding aan te gaan veiligheid. 

De heer Terrab hield vervolgens voor de Soeverein een uiteenzetting over het nieuwe investeringsprogramma van de groep. Het programma draait om het vergroten van de productiecapaciteit voor kunstmest, terwijl het zich ertoe verbindt om vóór 2040 koolstofneutraliteit te bereiken door te vertrouwen op de unieke bron van hernieuwbare energie en op de vooruitgang van het Koninkrijk op dit gebied, onder leiding van koning Mohammed VI.

Door te investeren in zonne- en windenergie is de groep van plan om tegen 2027 al zijn industriële installaties van groene energie te voorzien. rond OCP-terreinen met drink- en irrigatiewater.

Deze investering zal de groep, de eerste wereldimporteur van ammoniak, helpen om uiteindelijk een einde te maken aan de afhankelijkheid van deze import door ook te investeren in hernieuwbare energie - groene waterstof - groene ammoniaksector, waardoor de groep sterk kan toetreden tot de markt van groene meststoffen en aangepaste bemestingsoplossingen aan de specifieke behoeften van verschillende bodems en gewassen.

advertentie

Deze ambitie zal worden ondersteund door ondersteunende programma's voor industriële kmo's en bedrijven die actief zijn in de sectoren energie en landbouw, waardoor de opkomst van een innovatief nationaal ecosysteem en het creëren van nieuwe kansen op het gebied van werkgelegenheid en arbeidsintegratie voor jongeren worden bevorderd.

Het nieuwe programma, dat de wereldpositie van OCP zal helpen consolideren, voorziet in een wereldwijde investering van 13 miljard dollar (130 miljard dirham) over de periode 2023-2027, het bereiken van een lokaal integratiepercentage van 70%, de steun van 600 Marokkaanse industriële ondernemingen en het creëren van 25000 directe en indirecte banen.

Daartoe zat de Koning de ondertekening voor van een protocolakkoord met betrekking tot dit investeringsprogramma tussen de regering en de OCP-groep, respectievelijk vertegenwoordigd door de ministers van Binnenlandse Zaken, van Economie en Financiën, van Uitrusting en Water, van Energietransitie en duurzame ontwikkeling, investeringen, convergentie en beoordeling van overheidsbeleid enerzijds, en door de OCP-voorzitter en Chief Executive Officer anderzijds.

Deze plechtigheid werd bijgewoond door de regeringsleider, de adviseurs van de koning en leden van de regering."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending