Verbind je met ons

Dierenwelzijn

In een historische stemming, Italië om de pelsdierfokkerij te verbieden en alle nertsenfokkerijen binnen zes maanden te sluiten

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Begrotingscommissie van de Italiaanse Senaat heeft vandaag gestemd om een ​​gewijzigde versie van een wijziging aan de begrotingswet die de 10 resterende nertsenbontfokkerijen van het land binnen zes maanden zal sluiten en een permanent verbod op de pelsdierfokkerij in heel Italië zal betekenen. 

De stemming volgt op discussies met dierenbeschermingsorganisatie Humane Society International/Europe, die in haar recente rapport praktische, strategische oplossingen presenteerde om pelsdierfokkerijen te sluiten en om te vormen tot alternatieve, humane en duurzame bedrijven. Nertsenfokkerij in Italië: in kaart brengen en toekomstperspectieven. Hoewel het besluit definitieve goedkeuring door het parlement vereist, zal dit naar verwachting tegen het einde van het jaar worden doorgevoerd, waardoor Italië het 16e land in Europa wordt dat de pelsdierhouderij verbiedt. Veel Italiaanse ontwerpers zijn al bontvrij, waaronder Valentino, Armani, GUCCI, Prada en Versace.

Het voorstel om een ​​pelsdierfokkerij van HSI/Europa om te bouwen, dat een einde wilde maken aan de pelsdierfokkerij vanwege dierenmishandeling en risico's voor de volksgezondheid door zoönotische ziekten, werd goedgekeurd door het Italiaanse parlementslid Hon. Michela Vittoria Brambilla, die de politieke actie lanceerde om de conversiestrategie uit te voeren met bestaande publieke middelen, en senator Loredana De Petris die het amendement formeel indiende.

Martina Pluda, directeur van Humane Society International in Italië, zei: "Dit is een historische overwinning voor dierenbescherming in Italië, en HSI/Europe is enorm trots dat onze strategie voor het ombouwen van pelsdieren een centrale rol heeft gespeeld bij het ontmantelen van deze wrede en gevaarlijke industrie. in ons land. Er zijn zeer duidelijke economische, ecologische, volksgezondheids- en natuurlijk dierenwelzijnsredenen om pelsdierfokkerijen te sluiten en te verbieden. De stemming van vandaag erkent dat het toestaan ​​van het massaal fokken van wilde dieren voor frivole bontmode een risico vormt voor zowel dieren als mensen dat kan niet worden gerechtvaardigd door de beperkte economische voordelen die het biedt aan een kleine minderheid van mensen die betrokken zijn bij deze wrede industrie. Met zoveel ontwerpers, retailers en consumenten die bontvrij gaan, biedt ombouw van pelsdierfokkerijen mensen een duurzame toekomst die de bontindustrie handel kan dat simpelweg niet bieden.”

De goedgekeurde wijziging omvat:

• Een onmiddellijk verbod op het fokken van pelsdieren, waaronder nertsen, vossen, wasbeerhonden en chinchilla's, en de sluiting van alle actieve pelsfokkerijen in Italië tegen 30 juni 2022;

• Compensatie voor boeren, gedekt door een fonds van het ministerie van Landbouw voor in totaal 3 miljoen euro in 2022,

advertentie

Hon. Michela Vittoria Brambilla, voorzitter van de Parlementaire Intergroep voor Dierenrechten en van de Italiaanse Liga voor de Verdediging van Dieren en Milieu, reageerde op de stemming: "In dertig jaar dierenrechtenstrijd is dit de beste overwinning. Eindelijk, een parlementaire stemming sancties het einde van het onuitsprekelijke lijden dat dieren alleen in naam van winst en ijdelheid wordt aangedaan. Italië is het twintigste Europese land dat een verbod op of een strenge beperking van de pelsdierhouderij invoert: beter laat dan nooit. Nu wachten we op de definitieve goedkeuring van de begrotingswet, maar de politieke wil is duidelijk uitgesproken. Een droom komt uit die dierenbeschermingsverenigingen al tientallen jaren in ons land kweken. Ik wil alle collega's van de interfractiewerkgroep bedanken, in het bijzonder vicevoorzitter De Petris, die het amendement heeft ingediend en verslag heeft uitgebracht het aan de commissie, de parlementariërs die deze keuze deelden en het Italiaanse bureau van Humane Society International, dat de economische studie heeft gepromoot slangresultaten vormden de 'basis' voor het formuleren van het voorstel. Het is een geweldige prestatie, waar eindelijk iedereen die van dieren houdt en respect heeft, blij mee is!"

Vanaf december 2021 zijn uitbraken van COVID-19 bevestigd op 465 nertsenfokkerijen in 12 landen, waaronder Italië (tien in Europa plus de Verenigde Staten en Canada). In februari 2021 zal de Europees Agentschap voor voedselveiligheid had gemeld dat alle nertsenfokkerijen moeten worden beschouwd als een risico op uitbraken van COVID-19. In januari 2021 erkende een risicobeoordeling, gezamenlijk gepubliceerd door de Wereldgezondheidsorganisatie, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties en de Wereldorganisatie voor diergezondheid, Europa als een regio met een hoog risico met betrekking tot de introductie en verspreiding van SARS-CoV- 2 binnen pelsdierfokkerijen, naast overloop van pelsdierfokkerijen naar mensen, en de overdracht van SARS-CoV-2 van pelsdierfokkerijen naar vatbare populaties wilde dieren. Meer specifiek beoordeelde het de risicofactoren en waarschijnlijkheid van introductie en verspreiding van SARS-CoV-2 binnen pelsdierfokkerijen in Italië als "waarschijnlijk".

Foto's en video's van nertsenbontfokkerijen (in Finland) kunnen worden hier gedownload

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending