Verbind je met ons

China

SCO-lidstaten om solidariteit, samenwerking voor vrede en ontwikkeling verder te versterken

DELEN:

gepubliceerd

on

Chinese president Xi Jinping (foto) zal de 23e bijeenkomst van de Raad van staatshoofden van de Shanghai Cooperation Organization (SCO) via videoconferentie vanuit Beijing op 4 juli bijwonen en belangrijke opmerkingen maken, schrijft He Yin, People's Daily.

Xi zal de toekomstige ontwikkeling van de SCO in kaart brengen met de leiders van andere landen die de top bijwonen, de Chinese plannen uiteenzetten en samenwerkingsinitiatieven opwerpen om een ​​hechtere SCO-gemeenschap met een gedeelde toekomst op te bouwen.

De SCO, als organisatie voor regionale samenwerking met de grootste bevolking en de grootste landmassa ter wereld, is een constructieve kracht in internationale en regionale aangelegenheden.

In de afgelopen meer dan 20 jaar sinds de oprichting van de organisatie hebben de SCO-lidstaten zich altijd gehouden aan het SCO-handvest en de beginselen en doelstellingen van het Verdrag inzake langdurig goed nabuurschap, vriendschap en samenwerking van de lidstaten van de SCO.

Ze streven de geest van Shanghai na en dragen deze voort, namelijk wederzijds vertrouwen, wederzijds voordeel, gelijkheid, overleg, respect voor de diversiteit van beschavingen en het nastreven van gemeenschappelijke ontwikkeling. Ze verdiepen voortdurend het politieke wederzijdse vertrouwen en versterken de solidariteit, verzetten zich resoluut tegen inmenging van buitenaf, hegemonisme en machtspolitiek, en bevorderen de opwaardering van de regionale samenwerking. Ze bieden een solide ondersteuning voor elkaars ontwikkeling, welvaart, veiligheid en stabiliteit.

Hoe wisselvalliger de internationale situatie is, des te meer moeten de SCO-lidstaten de Shanghai-spirit uitdragen, de cohesie versterken, de solidariteit en samenwerking consolideren en hun toekomst stevig in eigen handen houden.

Veiligheid is een voorwaarde voor ontwikkeling en vrede en stabiliteit blijven een gemeenschappelijk streven. De SCO-lidstaten hechten aan politiek wederzijds vertrouwen en breiden de veiligheidssamenwerking voortdurend uit. Ze ondertekenden 's werelds eerste intergouvernementele anti-extremismeverdrag, organiseerden "vredesmissie" militaire antiterrorismeoefeningen en pleitten voor een politieke regeling van internationale en regionale hotspotkwesties, waaronder de Afghaanse kwestie.

advertentie

De SCO speelt niet alleen een positieve rol bij het waarborgen van de vrede en stabiliteit van Eurazië, maar draagt ​​ook bij aan wereldvrede en ontwikkeling.

Tijdens de SCO Samarkand-top van vorig jaar gaf Xi uitleg over het belang van het Global Security Initiative (GSI), riep hij alle landen op om trouw te blijven aan de visie van gemeenschappelijke, alomvattende, coöperatieve en duurzame veiligheid, en een evenwichtige, effectieve en duurzame veiligheid op te bouwen architectuur, die een duidelijk pad biedt voor het handhaven van de stabiliteit van de regio op lange termijn en het uitbreiden van de SCO-veiligheidssamenwerking.

De implementatie van de GSI door de SCO-lidstaten helpt hen de veiligheidssamenwerking te verdiepen en veiligheidsuitdagingen het hoofd te bieden.

Een beter leven bieden aan mensen uit alle landen in de regio is een gezamenlijk doel van de SCO-lidstaten. Het door Xi voorgestelde Global Development Initiative is beoordeeld door de SCO-lidstaten. Ze zijn van mening dat het initiatief van groot belang is voor internationale energiezekerheid, voedselzekerheid en andere mondiale ontwikkelingsuitdagingen, en de wereld zal helpen een robuustere, groenere en meer evenwichtige ontwikkeling te bereiken.

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat het Belt and Road Initiative (BRI) werd opgericht. Terwijl er voortdurend verbinding wordt gemaakt tussen het BRI en de ontwikkelingsstrategieën van andere landen, de Euraziatische Economische Unie en andere regionale samenwerkingsinitiatieven, krijgt een patroon van hoogwaardige regionale interconnectiviteit vorm. Een reeks samenwerkingsprojecten is geïmplementeerd en heeft opmerkelijke resultaten opgeleverd, zoals de snelweg China-Kirgizië-Oezbekistan, de aardgaspijpleiding tussen China en Centraal-Azië en het landbouw- en textielindustriepark van Tadzjikistan, die tastbare voordelen opleveren voor de lokale bevolking.

China zal blijven samenwerken met regionale landen om hoogwaardige Belt and Road-samenwerking te bevorderen en meer groeimotoren op te bouwen.

Interacties tussen beschavingen vormen de meest solide basis voor de ontwikkeling van de SCO, en uitwisselingen van mens tot mens vormen de sterkste drijfveer voor de organisatie.

De SCO-lidstaten genieten van geografische nabijheid en culturele affiniteit, evenals een lange geschiedenis van vriendschappelijke associatie. Door deze voordelen ten volle te benutten, versterken ze voortdurend het wederzijds leren tussen beschavingen en bevorderen ze een hechtere band tussen mensen.

Hierdoor is de SCO boven verschillen in ideologie, sociaal systeem en ontwikkelingspad uitgestegen en geeft zij het goede voorbeeld in internationale betrekkingen van het nieuwe type.

Het door Xi voorgestelde Global Civilization Initiative (GCI) is zeer consistent met de Shanghai Spirit. De uitvoering van het initiatief zal de SCO-lidstaten stimuleren om de uitwisseling van ervaringen op het gebied van nationaal bestuur en wederzijds leren te versterken.

Door uitwisselingen van mens tot mens te bevorderen in het kader van het SCO-kader, consolideert China de publieke basis voor SCO-ontwikkeling.

Het land is van plan om 1,000 trainingsmogelijkheden in armoedebestrijding te bieden aan andere SCO-landen, 10 Luban-workshops te openen en 30 samenwerkingsprojecten te starten op gebieden als gezondheid, armoedebestrijding, cultuur en onderwijs in het kader van het Silk Road Community Building Initiative. Bovendien heeft het ook het niet-gouvernementele vriendschapsforum van de SCO gehouden.

Als een van de oprichters beschouwt China de SCO altijd als een hoge prioriteit in zijn diplomatie. De wereld van vandaag maakt snelle veranderingen door die in een eeuw ongezien zijn, en de wereldwijde ontwikkeling gaat een nieuwe fase van instabiliteit en transformatie in. China zal samenwerken met andere SCO-lidstaten om de geest van Shanghai voort te zetten, een hechtere SCO-gemeenschap met een gedeelde toekomst op te bouwen en een betere toekomst van Eurazië te creëren met de kracht van de organisatie, van solidariteit en samenwerking.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending