Verbind je met ons

China

Digitale technologie herstelt relikwieën in museum in Hangzhou in Oost-China

DELEN:

gepubliceerd

on

Dankzij het ingenieuze gebruik van digitale technologieën heeft een museum met de overblijfselen van Deshou Palace, een koninklijk paleis dat dateert uit de Chinese Zuidelijke Song-dynastie (1127-1279) in Hangzhou, de hoofdstad van de Oost-Chinese provincie Zhejiang, meer mensen dichter bij de wereld gebracht. koninklijk leven en paleizen in de Zuidelijke Song-dynastie, terwijl historische en culturele overblijfselen werden geërfd en beschermd, People's Daily Online.

De gereconstrueerde Chonghua-hal, het hoofdgebouw van het Deshou-paleis, en de digitale faciliteiten in de overblijfselen van de hal laten bezoekers kennismaken met de opkomst en ondergang van het Deshou-paleis en het voortreffelijke vakmanschap en ontwerp van gebouwen in de Song-dynastie (960-1279 ).

Chonghua Hall is gereconstrueerd volgens historisch materiaal, zei Zhou Ji, een directeur van het museum. De overblijfselen van de hal, die wordt beschouwd als de essentie van het museum, zijn zorgvuldig bewaard gebleven en bevinden zich onder het maaiveld van de gereconstrueerde hal in goede staat.

Bezoekers kunnen nu onder de glazen paden van het museum de overblijfselen van het Deshou-paleis zien, inclusief de karakteristieke bakstenen, sokkels van kolommen en hoekstenen in de Zuidelijke Song-dynastie.

"De overblijfselen hebben al meer dan bijna 1,000 jaar veel meegemaakt. Het is misschien moeilijk voor te stellen hoe prachtig dit paleis vroeger was door alleen al het bekijken van deze relikwieën", vertelde Zhou aan People's Daily.

Terwijl ze sprak, daalden langzaam drie gigantische gordijnen neer aan de noord-, oost- en westkant van de overblijfselen van Chonghua Hall, die een afgesloten ruimte vormden met het gebied waar de relikwieën zich bevinden. Kort daarna werd een vertelling begeleid door muziek.

Terwijl het licht op de relikwieën viel, begon de driedimensionale projectie van de fundamenten van de Chonghua Hall groter te worden en werd het bouwproces van de hal gesimuleerd op de oorspronkelijke plek van het gebouw.

advertentie

Bezoekers juichten de levendige digitale demonstratie toe.

"Het is een effectieve en levendige demonstratie. Het virtuele proces van het bouwen van de Chonghua-hal op deze niet-indrukwekkende stenen pieren heeft leken zoals wij geholpen om relikwieën te begrijpen", zei een bezoeker met de bijnaam Wang tegen haar vrienden na het zien van de demonstratie.

"Het tonen en uitleggen van de overblijfselen en het bieden van een meeslepende ervaring voor bezoekers op de site is het hoogtepunt van de digitale tentoonstelling bij de overblijfselen van Deshou Palace", zei een leider van het team dat verantwoordelijk is voor de digitale restauratie en tentoonstelling van de overblijfselen van het paleis. .

Naast het tonen van de overblijfselen van de fundamenten van het Deshou-paleis, gebruikt het westelijke deel van het museum digitale technologieën om bezoekers te helpen meer te weten te komen over de schoonheid van tuinen en de elegante levensstijl in de Zuidelijke Song-dynastie.

Op een oppervlakte van ruim 3,600 vierkante meter zijn op acht plekken digitale voorzieningen aangebracht, met onder meer de resten van de achterste rechtszaal van een hal, sloot, paviljoen en kantoorgebouw.

Transparante beeldschermen met behulp van augmented reality (AR)-technologie naast de overblijfselen van de oude gebouwen kunnen het oorspronkelijke uiterlijk van de gebouwen simuleren en weergeven, en de scènes van oude mensen reproduceren, waardoor het voor bezoekers gemakkelijker wordt om de relikwieën te begrijpen.

Afbeeldingen van watergolven, lotusbladeren en vissen worden ook geprojecteerd op de overblijfselen van een greppel in het Deshou-paleis, waardoor de gracieuze sfeer van tuinen in de zuidelijke Song-dynastie levendig wordt weergegeven.

Een 30 meter lange dynamische rol reproduceert scènes van keizer Gaozong die door de tuinen toert nadat hij aftrad en verhuisde naar Deshou Palace. Door de scènes van keizer Gaozong weer te geven in de volgorde van de 24 zonnetermen van de Chinese maankalender, vergroot de rol, die is gebaseerd op historische gegevens, het begrip van het koninklijke leven in het oude China effectief voor de bezoekers.

"Door digitale technologieën te integreren in de overblijfselen van Deshou Palace, stelt het museum bezoekers in staat om door tijd en ruimte te 'reizen'", zegt Diao Changyu, adjunct-directeur van het Laboratory of Art and Archaeology Image, Zhejiang University.

"Digitale groei" benadrukt de waarde van de overblijfselen van Deshou Palace, zei Diao, die nauw betrokken is geweest bij de digitale informatieverzameling van cultureel erfgoed.

Volgens Zhou had het museum geen succesvolle, authentieke en uitgebreide digitale tentoonstelling van historische overblijfselen kunnen hebben zonder interdisciplinaire samenwerking tussen leden van een restauratieonderzoeksteam. Onderzoekers op het gebied van onder meer archeologie, architectuur, geschiedenis en museologie zijn samengebracht om een ​​onderzoeksteam te vormen ter ondersteuning van de digitale tentoonstelling van het museum, legde ze uit.

Sinds de opening in november 2022 heeft het museum meer dan 200,000 individuele bezoeken en meer dan 800 groepsbezoeken ontvangen.

"We zijn nu erg populair. We staan ​​1,500 vooraf geboekte bezoeken per dag toe. En de tickets zijn vaak binnen een minuut uitverkocht", aldus Zhou.

"We zullen de online promotie van ons museum verbeteren. We kunnen bijvoorbeeld online digitale tentoonstellingshallen creëren om verbindingen tot stand te brengen tussen mensen en de overblijfselen van Deshou Palace om het historische en culturele erfgoed van de Song-dynastie te promoten", voegde ze eraan toe.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending