Verbind je met ons

Bulgarije

Politiek terzijde: Lukoil blijft het meest bezochte netwerk van benzinestations in Bulgarije - onderzoek

DELEN:

gepubliceerd

on

Volgens het onderzoek van het ESTAT-bureau is Lukoil nog steeds het meest bezochte netwerk van benzinestations in Bulgarije en overtreft het OMV, Shell en anderen. De afgelopen 6 maanden heeft ruim 2/3 van de chauffeurs getankt bij Lukoil-tankstations. Het verbruik blijft vrijwel onveranderd ten opzichte van de onderzoeksresultaten in januari 2022.

In de erkenningsranglijst in 2023 steeg het naar de vierde plaats: bijna alle (95%) volwassen burgers van het land hebben van dit merk gehoord. Top-3 buitenlandse bedrijven zijn Kaufland, Lidl en Billa – de grote FMCG-retailers.

Het is belangrijk op te merken dat Lukoil in 2023 zijn leiderschapsposities ten opzichte van zijn directe concurrenten heeft versterkt en er zelfs in is geslaagd mobiele operators in te halen op het gebied van erkenning.

Ondanks de huidige politieke situatie is het Bulgaarse consumentenvertrouwen in wezen onveranderd gebleven en heeft het vrijwel geen invloed gehad op hun voorkeuren.

Het merk Lukoil is het eerste dat door bijna 11% van de bevolking wordt genoemd, en nog eens 38% herinnert zich het bedrijf spontaan (maar niet in de eerste plaats). Op de vraag aan welke buitenlandse bedrijven ik denk, denk ik vooral aan mannen, mensen in de actieve leeftijd en inwoners van regionale steden en dorpen.

Vier op de tien volwassen Bulgaren zijn van mening dat Lukoil een goede reputatie heeft. Het aantal mensen dat deze stelling deelde, daalde met 8 procentpunten vergeleken met januari 2022. Een vergelijkbare daling is typerend voor bijna alle buitenlandse bedrijven die in het onderzoek zijn opgenomen, waarbij de grootste verschillen worden waargenomen bij retailers.

Ook in 2023 noteert Lukoil het hoogste resultaat van alle tankstations in termen van de index van bereidheid om het merk aan te bevelen (Net Promoter Score) - 6.6 op 10. De bereidheid om Lukoil aan te bevelen is groter onder mannen van 30-39 jaar en inwoners van regionale steden.

advertentie

Het is belangrijk op te merken dat uit het onderzoek blijkt dat politieke aspecten in Bulgarije weinig impact hebben op gewone burgers. Een dergelijke ontkoppeling tussen de politieke klasse en de bevolking wordt door alle grote stembureaus vastgesteld. En terwijl de politiek hun eigen problemen oplost, genieten eindgebruikers van hun gebruikelijke afgemeten leven en besteden ze geen aandacht aan politieke ruzies.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending