Verbind je met ons

Armenië

Het Internationaal Gerechtshof verwerpt het verzoek van Armenië aan de Azerbeidzjaanse troepen om zich terug te trekken uit de grens

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 14 juli, het Internationaal Gerechtshof (ICJ) heeft zijn uitspraak gepubliceerd unaniem af te wijzen verzoek van Armenië voor Azerbeidzjan "om" al het personeel dat sinds 23 april 2023 op of langs de Lachin Corridor is ingezet, terug te trekken en af ​​te zien van de inzet van dergelijk personeel op of langs de Lachin Corridor". Armenië had in mei van dit jaar een verzoek ingediend bij het Hof om zijn bevel van februari 2023 te wijzigen. Het verzoek werd unaniem afgewezen door de 15 ICJ-rechters.

Zie de  verklaring afgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan en Onderminister van Buitenlandse Zaken Elnur Mammadov verwelkomt de uitspraken van het Hof en verklaart dat “Azerbeidzjan het recht heeft om zijn eigen grenzen te controleren. Het ICJ verwierp het verzoek van Armenië om een ​​bevel uit te vaardigen dat ons land een inherent aspect van onze soevereiniteit zou ontzeggen. Het onderstaande verzoek van Armenië werd unaniem afgewezen. Het beste antwoord op de onwaarheden van Armenië.”

Some key points from the Court’s order are:

  • De pogingen van Armenië om de beslissing van het Hof om te buigen in een "overwinning" en "herbevestiging" van zijn standpunt is een grondige onjuiste voorstelling van zaken - "Bevestiging" van het eerdere bevel van het Hof suggereert niet dat het Hof Armenië's standpunt erkent. Integendeel, het Hof verwierp de door Armenië gevraagde maatregel die de sluiting van de grenscontrole zou vereisen. [alinea 29]
  • Obstructief gedrag van Armenië daarom heeft het Hof in zijn bevel van 6 juli ook zijn eerdere bevel van 7 december 2021 herbevestigd dat beide partijen zich zullen onthouden van elke actie die het geschil voor het Hof zou kunnen verergeren of verlengen of het moeilijker zou maken om op te lossen.
  • Het Hof heeft in het bevel zelf ook duidelijk gemaakt dat het "onverminderd enige vaststelling ten gronde met betrekking tot" de naleving door beide partijen van zijn Besluit van 22 februari 2023. [alinea 32]

Sinds de grenscontrolepost eind april 2023 werd opgericht, zijn ten minste 1,927 Armeense inwoners door de controlepost tussen Armenië en Karabach gereisd en zijn er meer dan honderd vrachtwagens in elke richting gepasseerd om de bewoners te voorzien van essentiële goederen, voedsel, en noodzakelijke medische diensten en benodigdheden.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending