Verbind je met ons

Amazone

De Commissie stuurt een verzoek om informatie naar Amazon op grond van de Digital Services Act

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Europese Commissie heeft Amazon formeel een verzoek om informatie gestuurd in het kader van de Wet digitale dienstverlening (DSA). De Commissie verzoekt Amazon om meer informatie te verstrekken over de maatregelen die het heeft genomen om te voldoen aan verplichtingen met betrekking tot risicobeoordelingen en risicobeperkende maatregelen om consumenten online te beschermen, met name met betrekking tot de verspreiding van illegale producten en de bescherming van grondrechten, evenals zoals over de naleving van aanbevelingssystemen met de relevante bepalingen van de DSA.

Amazon moet de gevraagde informatie uiterlijk op 6 december 2023 aan de Commissie verstrekken. Op basis van de beoordeling van de antwoorden van Amazon zal de Commissie de volgende stappen beoordelen. Dit zou kunnen leiden tot de formele opening van een procedure op grond van artikel 66 van de DSA.

Op grond van artikel 74, lid 2, van de DSA kan de Commissie boetes opleggen voor onjuiste, onvolledige of misleidende informatie naar aanleiding van een verzoek om informatie. Indien Amazon niet reageert, kan de Commissie besluiten de informatie bij besluit op te vragen. In dit geval kan het uitblijven van een antwoord binnen de gestelde termijn leiden tot het opleggen van dwangsommen.

Na zijn aanwijzing als een Zeer groot onlineplatformis Amazon verplicht te voldoen aan de DSA, inclusief de beoordeling en beperking van de risico's die verband houden met de verspreiding van illegale en schadelijke inhoud en eventuele negatieve gevolgen voor de uitoefening van grondrechten.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending