Verbind je met ons

Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR)

#HumanitarianAid – EU maakt 58 miljoen euro vrij voor de #Sahel en de #Centraal-Afrikaanse Republiek

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft nog eens 50 miljoen euro toegewezen aan de Sahelregio en 8 miljoen euro aan de Centraal-Afrikaanse Republiek om tegemoet te komen aan de toenemende voedsel-, voedings- en noodbehoeften in de landen.

Voor 2018 bedraagt ​​de totale humanitaire respons van de EU aan de Sahellanden nu 270 miljoen euro en 25.4 miljoen euro voor de Centraal-Afrikaanse Republiek.

“Terwijl de humanitaire situatie in de Sahel blijft verslechteren, voeren wij onze hulp op om de grote voedselcrisis in de regio aan te pakken. Aanhoudend geweld en conflicten, evenals de gevolgen van de klimaatverandering, veroorzaken massale ontheemding, acute ondervoeding en voedselonzekerheid waar miljoenen mensen, vooral kinderen, last van hebben. Wij blijven ons inzetten om solidariteit te tonen met de meest kwetsbaren en om levens te redden”, aldus Christos Stylianides, commissaris voor Humanitaire Hulp en Crisisbeheersing.

De EU-financiering zal helpen bij het verstrekken van voedsel en voeding aan de meest kwetsbaren en bij het verlenen van noodhulp zoals onderdak, medische zorg en water.

De financiering in de Centraal-Afrikaanse Republiek zal de voortdurende inspanningen van de EU om tegemoet te komen aan de behoeften van de ontheemde bevolkingsgroepen versterken. “Gezien het aanhoudende geweld en de ontheemding in het land moeten we ons uiterste best blijven doen om te voorzien in de behoeften van al degenen die gedwongen zijn hun huizen te verlaten”, voegde Stylianides eraan toe.

De vandaag aangekondigde hulp gaat naar zeven landen in de Sahelregio en naar de Centraal-Afrikaanse Republiek: Nigeria (10 miljoen euro), Mali (6 miljoen euro), Niger (6 miljoen euro), Burkina Faso (5 miljoen euro), Mauritanië (5 miljoen euro) , Tsjaad (€12 miljoen) en Kameroen (€3 miljoen), Centraal-Afrikaanse Republiek (€8 miljoen). Daarnaast zal regionale financiering ten bedrage van 3 miljoen euro worden toegewezen aan de Sahel om levensreddende ondervoedingsbehandelingen te garanderen. De EU is een van de grootste donoren van humanitaire hulp aan de Sahel. De EU helpt mensen die noodvoedselhulp nodig hebben en biedt behandeling aan ernstig ondervoede kinderen en door conflicten getroffen bevolkingsgroepen.

Achtergrond

advertentie

In de Sahel hebben naar schatting 12 miljoen mensen tijdens het magere seizoen noodvoedselhulp nodig, terwijl 4.2 miljoen kinderen levensreddende voedingsbehandelingen nodig hebben. Bovendien hebben conflicten in de hele regio 3.1 miljoen mensen gedwongen hun huis te ontheemden, waardoor extra noodbehoeften zijn ontstaan. In Noordoost-Nigeria zijn onlangs duizenden nieuwe ontheemden geregistreerd, waarbij kinderen een alarmerend aantal acute ondervoeding vertonen. De overstromingen in Niger, Mali en Nigeria sinds medio augustus hebben de behoeften verder doen toenemen en ernstige gezondheidsrisico's met zich meegebracht. In Niger, Nigeria en Tsjaad heeft zich de afgelopen maanden een cholera-epidemie verspreid.

In de Centraal-Afrikaanse Republiek vergroten de voortdurende onveiligheid en het geweld de humanitaire behoeften nog verder. Ongeveer 2.5 miljoen mensen, dat wil zeggen de helft van de bevolking, hebben humanitaire hulp nodig en een op de vier – ongeveer 1.2 miljoen – is gedwongen ontheemd.

Meer informatie

Sahel

Burkina Faso

Kameroen

Tsjaad

Mali

Mauritanië

Niger

Nigeria

Centraal Afrikaanse Republiek

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending