Verbind je met ons

EU

Mensenrechtenactivist Kasjmir presenteert Sajjad Karim nieuw rapport over misstanden

DELEN:

gepubliceerd

on

NgzRrEzyOp 15 september ontving EP-lid Sajjad Karim een ​​nieuw rapport over Kashmir van een prominente mensenrechtenactivist in de regio. Khurram Parvez (foto) – a member of the Jammu Kashmir Coalition of Civil Society – met with Dr Karim during Kashmir-EU Week, which the Conservative MEP is hosting in the European Parliament, to hand him his report called ‘Structures of Violence’, on the role of the Indian State in Jammu and Kashmir.

Ze werden vergezeld door co-auteur van het rapport, Kartik Murukutla, en voorzitter van de Kashmir Council EU, Ali Raza.

Het rapport gaat over het falen van het Indiase rechtssysteem in het onrustige gebied en de straffeloosheid van duizenden plegers van mensenrechtenschendingen die daar hebben plaatsgevonden.

Speaking in Brussels, Parvez said: “We presented the report to Dr Sajjad Karim, and he has taken it and assured us that he will personally read it through, and look for the possibility of using it in the dialogue within the EU on Kashmir. We are very hopeful that he and other MEPs will read the report and consider either sending an EU mission to Kashmir or at least organizing a hearing on Kashmir in the European Parliament.

“The EU is one very big example of globalization, but in this era of globalization are we only going to talk about the globalization of resources? Are we not going to talk about the globalization of human rights responsibilities? Is the EU not responsible for the protection of the rights of the people of Kashmir, even if the EU does not have direct stakes in Kashmir? The EU has a model of responsibility for protecting the people of Kashmir and that’s why we are here.”

Dr. Karim is een actief EP-lid in het gebied van India, Pakistan en Kasjmir. In de loop der jaren heeft hij veel bijgedragen aan de regio, onder meer door een belangrijke speler te zijn in het verkrijgen van de SAP+-status van Pakistan, het opstellen van twee handelsgerelateerde verslagen van het Europees Parlement over de handelsbetrekkingen tussen de EU en India en de vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en India. een resolutie over beschuldigingen van massagraven in het door India bestuurde Kasjmir.

Speaking on Parvez’s visit, Dr Karim said: “I am extremely pleased that Khurram has been able to come all the way here during Kashmir-EU Week, in order to present myself with his new report, ‘Structures of Violence’. The work that he does for the Jammu Kashmir Coalition of Civil Society contributes so much to the dialogue in the region and this report is crucial in identifying the atrocities committed. I have every intention of reading this report and ensuring that its potential is maximized.”

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending