Verbind je met ons

Kaschmir

De uitdrukkelijke dank van Kasjmir aan president Erdogan voor zijn consistente standpunt

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Tegenwoordig wordt de natie Kasjmir geconfronteerd met een existentiële bedreiging als gevolg van de verschillende draconische wetten die zijn aangenomen door de Indiase regering (GoI), die totale straffeloosheid geeft aan de ongeveer 900,000 Indiase strijdkrachten in Kasjmir. Ze kunnen iedereen neerschieten, waar dan ook, en zullen volgens de wet niet aansprakelijk worden gesteld. “Wij zijn van mening dat de acties van de Indiase regering in Kasjmir een extreem geval van vervolging zijn geweest en heel goed tot genocide zouden kunnen leiden”, zegt Dr. Gregory H. Stanton, oprichter en president van Genocide Watch.

Tot op heden mogen buitenlandse media sinds augustus 2019 nog steeds niet vanuit Kasjmir berichten. Leiders van Kasjmir, mensenrechtenactivisten en journalisten blijven wegkwijnen in gevangenissen, honderden kilometers verwijderd van hun thuisland. De Indiase regering heeft haar greep geconsolideerd tijdens de COVID-lockdown, die tot op de dag van vandaag voortduurt. De Indiase media zijn volledig gecompromitteerd onder de regering-Modi en er komt nauwelijks nieuws uit Kasjmir als gevolg van de draconische maatregelen die de Indiase regering heeft genomen.

Zijne Excellentie, president Tayyip Erdogan, heeft de kwestie Kasjmir vandaag, op 19 september 2023, opnieuw onder de aandacht gebracht tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties door te stellen: “Andere ontwikkelingen die de weg zullen bereiden voor regionale vrede, stabiliteit en welvaart in Zuid-Azië zal de totstandkoming zijn van een rechtvaardige en duurzame vrede in Kasjmir door middel van dialoog en samenwerking tussen India en Pakistan.” De vermelding van het conflict in Kasjmir door president Erdogan in de Algemene Vergadering van de VN is zeer goed ontvangen door de onderdrukte en vervolgde bevolking van Kasjmir, inclusief de mondiale diaspora in Kasjmir. Deze verklaring is de bron van grote inspiratie in een tijd waarin Kasjmiri’s met existentiële bedreigingen worden geconfronteerd, misschien wel tijdens de donkerste dagen in de geschiedenis van Kasjmir.

Het oplossen van het Kasjmir-conflict door middel van dialoog en onderhandelingen is het consistente beleid van Turkije geweest tijdens de regering van Erdogan en we blijven diep dankbaar. We herinneren ons dat hij de kwestie ook ter sprake bracht tijdens de toespraak van de Algemene Vergadering van 2022, waarin hij verklaarde: “India en Pakistan hebben, na 75 jaar geleden hun soevereiniteit en onafhankelijkheid te hebben gevestigd, nog steeds geen vrede en solidariteit tussen elkaar tot stand gebracht. Dit is erg jammer. We hopen en bidden dat er een eerlijke en permanente vrede en welvaart in Kasjmir tot stand zal komen.”

In september 2021 zei hij: “Wij handhaven ons standpunt ten gunste van het oplossen van het aanhoudende probleem in Kasjmir gedurende 74 jaar, door middel van dialoog tussen de partijen en binnen het raamwerk van de relevante resoluties van de Verenigde Naties.”

En nogmaals, president Erdogan zei tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2020 dat “Het conflict in Kasjmir, dat ook de sleutel is tot de stabiliteit en vrede in Zuid-Azië, nog steeds een brandende kwestie is… Wij zijn voorstander van het oplossen van deze kwestie door middel van dialoog binnen de kader van de resoluties van de Verenigde Naties, vooral in lijn met de verwachtingen van de bevolking van Kasjmir.”

Tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2019 verklaarde hij: “Om ervoor te zorgen dat het Kasjmirse volk samen met zijn Pakistaanse en Indiase buren naar een veilige toekomst kan kijken, is het absoluut noodzakelijk om het probleem op te lossen door middel van dialoog en op basis van rechtvaardigheid en gelijkheid. niet door botsingen.” President Erdogan uitte ook zijn diepe bezorgdheid over de inwoners van de regio en verklaarde dat ze “vrijwel onder een blokkade staan, terwijl 8 miljoen mensen helaas niet in staat zijn om buiten Kasjmir te treden”.

advertentie

Ik herinner me Zijne Excellentie, president Joseph Biden, die de gevoelens van honderden miljoenen moslims uitdrukte toen hij tijdens de presidentiële campagne verklaarde: “Hadith van de profeet Mohammed (vzmh) instrueert: wie onder jullie iets verkeerd ziet, laat hem het met zijn hand veranderen. . Als hij het niet kan, dan met zijn tong. Als hij het niet kan, dan met zijn hart. Velen van jullie leven deze leer elke dag in hun eigen gemeenschap en sluiten zich aan bij hun geloof en principes. De Amerikaanse principes zijn consistent, acties die het leven van uw gezin en uw buren beter maken, door middel van dienstbaarheid, belangenbehartiging en het prediken van vrede. U verdient het om een ​​president en een regering te hebben die met u zullen samenwerken en u zullen steunen bij deze inspanningen.” Wie weet het veel beter dan president Biden dat Modi Kasjmir tot een hel voor zijn volk heeft gemaakt. Maar helaas kiest hij er vandaag voor om te zwijgen, nu hij de kans krijgt om op zijn minst 'met zijn tong' iets te zeggen over de pijn en het lijden van de bevolking van Kasjmir.

Dr. Fai is te bereiken op “1-202-607-6435. Of. [e-mail beveiligd]

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending