Verbind je met ons

China

ROC biedt hulp aan slachtoffers van de aardbeving in Nepal

DELEN:

gepubliceerd

on

471233812.0De regering van de Republiek China kondigde op 25 april aan dat zij onmiddellijk 300,000 dollar zou doneren voor rampenbestrijding in Nepal in de nasleep van de aardbeving met een kracht van 7.9 die dezelfde dag het Himalaya-land verwoestte, gevolgd door medische noodhulp en noodhulp. benodigdheden.

De regering van het ROC betuigde condoleances aan de regering van Nepal en de slachtoffers van de aardbeving, en het Taipei Economic and Cultural Centre in India stelde noodprocedures in om de ontwikkelingen in Nepal en de noodzaak van zoek- en reddingsoperaties en medische hulp in de gaten te houden. en andere hulp, om de hulpinspanningen van de ROC-overheid en de particuliere sector te coördineren.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt binnenlandse niet-gouvernementele organisaties bij hun inspanningen om essentiële noodvoorraden voor Nepal te verzamelen en te vervoeren, waaronder dekens, drinkwater, verpakt voedsel en medicijnen.

In het licht van het grote aantal slachtoffers en de grote behoefte aan medische zorg is MOFA van plan een team naar Nepal te sturen april 28 van Taiwan International Health Action, dat toezicht houdt op de humanitaire medische noodhulp van het land.

Vanuit de particuliere sector hebben Buddha's Light International Association ROC, het Rode Kruis van het ROC en het Chang Gung Memorial Hospital een gezamenlijk medisch team samengesteld dat naar verwachting dezelfde dag Nepal zal bereiken. De Boeddhistische Compassion Relief Tzu Chi Foundation en het Taiwan Root Medical Peace Corps organiseren ook medische teams.

Kort nadat de aardbeving had plaatsgevonden, bracht TECC India de Nepalese regering op de hoogte van de bereidheid van Taiwan om zoek- en reddingsteams te sturen. Vanwege de chaotische omstandigheden in Nepal en om te profiteren van het gouden venster voor reddingsoperaties, antwoordde de Nepalese regering dat zij dergelijke hulp eerst van de buurlanden zou accepteren. TECC blijft in nauw contact met de Nepalese ambassade in India voor het geval er op een later tijdstip alsnog reddingswerkers nodig zijn.

Donaties van het publiek voor rampen en wederopbouw in Nepal worden de komende maand geaccepteerd. Donaties in Taiwan kunnen worden gedaan aan het Treasury Agency, de Centrale Bank van de Republiek China, rekeningnr. 270750, of naar noodhulprekeningnummer van het Ministerie van Volksgezondheid en Welzijn. 270750 bij het postkantoor van Nangang Kunyang, Chunghwa Post Co. Ltd.

advertentie

Donaties uit het buitenland dienen te worden gestort op MOHW-noodhulprekeningnr. 007-09-11868-0 bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, Mega International Commercial Bank. Markeer donaties als bedoeld voor hulp bij de aardbeving in Nepal. MOFA zal alle gedoneerde gelden overmaken naar Nepal.

De aardbeving, de sterkste in Nepal sinds 1934, bevond zich 77 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad. Vanaf 16u30 op 27 april waren 183 van de 204 Taiwanese reizigers in Nepal veilig en gemeld.

De regering van het ROC betuigt haar diepste medeleven met alle getroffenen en spreekt haar wens uit dat de hulp- en wederopbouwinspanningen zo soepel en snel mogelijk verlopen. Het roept ROC-landgenoten, niet-gouvernementele organisaties en liefdadigheidsgroepen op om humanitaire hulp te bieden in deze ernstige crisis.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending