Verbind je met ons

EU

Plenaire opening: minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal en migranten uit het Middellandse Zeegebied

DELEN:

gepubliceerd

on

Europees-Parlement-Straatsburg1De plenaire zitting van het Europees Parlement begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal op 25 april en de migranten die op 20 april verdronken in de Middellandse Zee. President Schulz betuigde het diepste medeleven van het Parlement aan hun families en vrienden.

Schulz merkte op dat bij de aardbeving in Nepal, de ergste in honderd jaar, 100 doden, 4,000 gewonden en 6,500 kinderen humanitaire hulp nodig waren. Dorpen werden met de grond gelijk gemaakt, wegen en elektriciteitsleidingen vernield, en voedsel en water raakten schaars, voegde hij eraan toe, terwijl hij de internationale inspanningen prees om snel hulp te krijgen.

De 800 tot 1,000 mensen die verdronken zijn bij de laatste migrantentragedie in het Middellandse Zeegebied op 20 april waren op de vlucht voor oorlog, hongersnood en armoede, benadrukte Schulz, die het gebrek aan vooruitgang in de Europese politieke debatten over deze kwestie betreurde.

Indonesië 

Vervolgens wees Schulz erop dat in Indonesië negen mensen dreigen te worden geëxecuteerd, waaronder een Frans staatsburger, twee Australiërs, vijf andere buitenlanders en een Indonesisch staatsburger. In het najaar van 2013 had president Joko Widodo een moratorium op de doodstraf opgeheven en daarna verzoeken om genade afgewezen, zei Schulz; Hij drong er bij hem op aan de vonnissen in te trekken en het moratorium te herstellen, als stap in de richting van de afschaffing.

Agendawijzigingen 

Dinsdag: Een verklaring van de Commissie over onthullingen over massale georganiseerde spionage door de NSA van EU-burgers, politici en bedrijven, met betrokkenheid van de Duitse geheime diensten, werd op verzoek als derde punt in de middag toegevoegd, na het Macovei-rapport, zonder resolutie. van de Groenen/EFA-fractie. Schulz merkte op dat als gevolg daarvan het debat over ‘slimme grenzen’ naar mei zou verschuiven.

advertentie

– A Commission statement on adequate protection of whistle-blowers and journalists to fight tax evasion and tax avoidance was added as the last item on Tuesday, without resolution, at the request of the GUE/NGL  group.     Wednesday

– An HR/CVP statement on the situation in Burundi, without resolution, was added as the first point on Wednesday afternoon, at the request of the S&D group.

– An HR/CVP statement on the ‘Persecution of the Christians around the world, in relation to the killing of students in Kenya by Islamic terror group Al-Shabaa’, with resolution, was added at the request of the EPP group.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending