Verbind je met ons

Armenië

Sajjad Karim is ingenomen met de erkenning door het Europees Parlement van de Armeense genocide

DELEN:

gepubliceerd

on

maxresdefaultEuroparlementariër Sajjad Karim Europarlementariër (foto), voorzitter van de delegatie van het Europees Parlement in de Parlementaire Samenwerkingscommissie Europees Parlement/Armenië, verwelkomde vandaag (16 april) de aanneming door de plenaire vergadering van het Europees Parlement van een gezamenlijke resolutie over de 100e verjaardag van de Armeense genocide. 

De leden van het Europees Parlement brachten hulde aan de nagedachtenis van de 1.5 miljoen onschuldige Armeense slachtoffers die in 1915-1917 zijn omgekomen. Hoewel deze tragische gebeurtenissen plaatsvonden in de tijd van het Ottomaanse Rijk, heeft het Europees Parlement zijn formele standpunt, dat al in 1987 werd ingenomen, herhaald dat genocide inderdaad heeft plaatsgevonden, zoals gedefinieerd in de Conventie ter voorkoming en bestraffing van misdaden. van de genocide van 1948.

Deze resolutie volgt op de goedkeuring door zowel de Parlementaire Vergadering Euronest als de Parlementaire Samenwerkingscommissie van het Europees Parlement/Armenië medio maart van soortgelijke teksten. Met name in de gezamenlijke PCC-verklaring van het Europees Parlement en Armenië werd sterk gehoopt dat de erfenis uit het verleden overwonnen zou kunnen worden door de normalisering van de betrekkingen tussen Turkije en Armenië, zonder enige voorafgaande voorwaarden.

De plenaire vergadering van het Europees Parlement moedigt op zijn beurt beide landen aan om zich te concentreren op een agenda die samenwerking tussen beide volkeren op de eerste plaats zet, in de overtuiging dat dit zal bijdragen aan historische verzoening. Als voorzitter van de PCC zei dr. Karim: “Hoewel het legitiem is dat het Europees Parlement een bepaald standpunt over deze kwestie inneemt, willen we zowel Turkije als Armenië aanmoedigen om in een richting te gaan die hen in staat stelt tot overeenstemming te komen. met dit specifieke aspect van hun gedeelde geschiedenis, en om stappen te ondernemen in de richting van veel nauwere betrekkingen met de buurlanden."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending