Verbind je met ons

Een persbericht

Piraten zijn tegen de nieuwe regels voor crypto-activa die anonieme betalingen verbieden

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 10 oktober stemden de ECON- en LIBE-commissies van het Europees Parlement over een volledig verbod op anonieme cryptobetalingen. Het meest recente akkoord tussen het Europees Parlement en de Europese Raad gaat zelfs verder dan het oorspronkelijke voorstel van de Europese Commissie dat de limiet op het equivalent van € 1000 stelde. De nieuwe regels zullen een identificatievereiste opleggen voor crypto-activatransacties in alle bedragen. Bovendien zullen alle gebruikers van gehoste portemonnees zich nu moeten identificeren, evenals alle gebruikers die niet-gehoste fondsen naar gehoste crypto-wallets sturen.

Patrick Breyer, Europarlementariër voor de Piratenpartij Duitsland en lid van de LIBE-commissie, zei: “Deze regels zullen gezagsgetrouwe burgers van hun financiële vrijheid beroven. Oppositieleiders zoals Alexei Navalny zijn bijvoorbeeld steeds meer afhankelijk van anonieme donaties in virtuele valuta. Banken hebben in het verleden ook donaties aan Wikileaks geblokkeerd. De sluipende afschaffing van echt en virtueel contant geld bedreigt op elk moment negatieve rentetarieven en een stopzetting van de geldhoeveelheid. We zouden het recht moeten hebben om online te kunnen betalen en doneren zonder dat onze financiële transacties op een gepersonaliseerde manier worden geregistreerd. Er is geen rechtvaardiging voor deze de facto afschaffing van anonieme virtuele betalingen: waar eerder virtuele activa zijn gebruikt voor criminele activiteiten, was vervolging mogelijk op basis van de huidige toepasselijke regelgeving. Een volledig verbod op anonieme cryptobetalingen zal geen noemenswaardige impact hebben op de criminaliteit. Het gestelde doel om het witwassen van geld en terrorisme te bestrijden is slechts een voorwendsel om meer en meer controle te krijgen over onze privétransacties.”

Mikuláš Peksa, MEP, chairperson of the European Pirate Party, said: “In these times of war, it is absolutely crucial to still be able to make anonymous payments to support those that are the most at risk of being persecuted. Today’s decision by some Members in this house is based on fear and misunderstanding of what cryptocurrencies really are and the ground breaking innovations they can bring to society. We should be allowed to do online what we are allowed to do offline. These double standards are outdated. I believe that a ban on anonymous payments in cryptocurrencies simply violates our core privacy rights and, therefore, this type of regulation has no place in our democratic European Union.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending