Verbind je met ons

Europees parlement

Replica van Hamas-tunnel wordt geïnstalleerd voor het EU-Parlement in Brussel

DELEN:

gepubliceerd

on

Deze ervaring van 3 minuten biedt een kijkje in de uitdagingen waarmee de gijzelaars worden geconfronteerd die meer dan vier maanden lang door Hamas en andere terroristische groeperingen gevangen zijn gehouden.

Voor het Europees Parlement in Brussel wordt donderdag een replica van een Hamas-tunnel geïnstalleerd. De tentoonstelling werd vorige week voor het eerst gepresenteerd bij de Verenigde Naties in Genève voordat hij naar de Belgische hoofdstad kwam.

Deze meeslepende installatie, gehuisvest in een container, onthult een smalle tunnel die leidt naar aangrijpende voor-en-na-beelden van de gijzelaars die op de muur worden geprojecteerd.

Deze ervaring van 3 minuten biedt een kijkje in de uitdagingen waarmee de gijzelaars worden geconfronteerd die meer dan vier maanden lang door Hamas en andere terroristische groeperingen gevangen zijn gehouden.

De container is tussen 10 en 00 uur geopend voor bezoekers op Place de Luxembourg.

Vorige week konden diplomaten en nieuwsgierige toeschouwers op de Place des Nations in Genève, voor het VN-gebouw, zich enkele minuten lang in de schoenen van een gijzelaar in de container verplaatsen. Op de vloer lag een matras bezaaid met met bloed besmeurde kleding van kinderen. Een licht reflecteert vervolgens portretten van gijzelaars die nog steeds worden vastgehouden. Maandag waren ook de families van een tiental vrouwen die nog vastzaten aanwezig.

Volgens nieuwswebsite swissinfo duurde de ervaring slechts drie minuten, maar schokte het een aantal ambassadeurs en hulpverleners die het terrein van zes bij tweeënhalve meter betreden.

advertentie

De burgergroep uit Genève die het evenement plande, voerde gesprekken met de vereniging van familieleden van gijzelaars in Israël om het zo “authentiek mogelijk” te maken.

De gezichten van 136 vrouwen, mannen en baby's die nog steeds in Gaza worden gegijzeld, waren op één kant van de buitenkant van de container gepleisterd. Aan de andere kant staat er in grote zwarte en rode letters ‘breng ze nu naar huis’.

De families creëerden ook een grote mockup van een Hamas-tunnel op het Gijzelaarsplein in Tel Aviv om het bewustzijn voor het lot van hun dierbaren te vergroten.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending