Verbind je met ons

Europese Commissie

Equality Union: Commissaris Dalli sluit zich aan bij World Pride 2021 om diversiteit te vieren

DELEN:

gepubliceerd

on

Vandaag (17 augustus) Commissaris Gelijkheid Helena Dalli zal deelnemen aan evenementen die rond World Pride 2021 worden georganiseerd om gelijkheid en diversiteit te bevorderen. Commissaris Dalli zei: “Ik ben erg dankbaar dat ik kan deelnemen aan de eerste World Pride sinds het begin van de pandemie. World Pride is een kleurrijk evenement dat diversiteit belichaamt en ons eraan herinnert dat gelijkheid altijd met de grootste vastberadenheid moet worden verdedigd."

In de ochtend zal commissaris Dalli voor het eerst een ontmoeting hebben met de Zweedse minister van gendergelijkheid, Märta Stenevi, om kwesties als loontransparantie en LGBTIQ-gelijkheid te bespreken. Daarna ontmoet ze Michael O'Flaherty, directeur van het Bureau voor de grondrechten, die haar zal informeren over het werk dat het Bureau heeft verricht ter ondersteuning van de strategieën van de Commissie inzake gelijkheid en discriminatie van Roma, mensen met een handicap en LGBTIQ-mensen.

's Middags zal commissaris Dalli op de mensenrechtenconferentie deelnemen aan een paneldiscussie over de rol van de EU bij het bevorderen van de inclusie van LGBTIQ's in Europa en wereldwijd. Ze sluit de dag af met een ontmoeting met de Belgische vicepremier Petra De Sutter om LGBTIQ-kwesties te bespreken, waaronder de rechten van transgenders.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending