Verbind je met ons

Blogspot

European Youth Event: Neem deel online

DELEN:

gepubliceerd

on

bannernieuwssectie-925x332Duizenden jonge Europeanen hebben zich inmiddels aangemeld om deel te nemen aan de Europees jongerenevenement 2014 (EYE2014) mei in Straatsburg. Voor iedereen die niet de kans heeft om fysiek aanwezig te zijn, zijn er verschillende andere manieren om het evenement online te volgen en eraan deel te nemen.

Duizenden mensen uit alle hoeken van Europa, inclusief buurlanden en kandidaat-landen, hebben zich aangemeld voor het EYE2014-evenement. Ze zijn afkomstig van scholen, universiteiten, jongerenorganisaties en spontane groepen die zijn gevormd met behulp van EYE-socialmediaplatforms, aangezien individuele sollicitaties niet konden worden geaccepteerd
Dit evenement is echter niet alleen voor degenen die er persoonlijk bij kunnen zijn. Het Europees Parlement stelt iedereen in staat om online deel te nemen aan het evenement. Via webstreaming krijgen ze de kans om verschillende workshops, paneldiscussies en optredens te volgen.

Door gebruik te maken van hun pc of tablet kunnen deelnemers online vragen stellen via Twitter en rechtstreeks deelnemen aan de discussies en debatten die plaatsvinden in Straatsburg. Workshopmoderators selecteren de beste vragen die van internet komen en nemen deze op in de live discussies.
In Straatsburg zullen gigantische schermen in en rond het Parlementsgebouw de livestreaming van de vergaderingen en discussies laten zien, samen met Twitter- en Instagram-muren. Het Parlement zal de deelnemers ook voorzien van een mobiele applicatie met alle informatie over de evenementen, inclusief een persoonlijk schema en kaarten, evenals de biografieën van alle sprekers. De applicatie wordt in april gelanceerd.

Als het gaat om het betrekken van mensen via sociale media en online communicatie, is het Europees Parlement altijd een pionier geweest onder de openbare instellingen. Bijna 70% van de Europarlementariërs heeft een persoonlijke website en meer dan 60% is actief op sociale mediaplatforms, zoals Facebook en Twitter. Het Europees Parlement heeft bijna 1.3 miljoen Facebook-fans en is daarmee de grootste parlementaire Facebook-community ter wereld.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending