Verbind je met ons

Mensenrechten

President Tokajev ondertekent een actieplan voor de mensenrechten voorafgaand aan de Wereldmensenrechtendag

DELEN:

gepubliceerd

on

President Kassym-Jomart Tokajev ondertekende op 8 december een nieuw presidentieel decreet waarin het actieplan van het land op het gebied van de mensenrechten en de rechtsstaat wordt uiteengezet. “Dit actieplan heeft tot doel de gendergelijkheid te bevorderen, alle vormen van huiselijk geweld te bestrijden, de prestaties van het strafrechtsysteem te verbeteren en marteling en mishandeling te voorkomen”, schreef Tokajev.

Volgens hem beoogt het nieuwe decreet de oprichting van robuuste mechanismen die gericht zijn op het waarborgen van de vrijheid van vereniging, het beschermen van de rechten van werknemers en het bevorderen van kwetsbare groepen in het land. 10 december wordt wereldwijd gevierd als Dag van de Mensenrechten. Dit jaar markeert het ook de 75e verjaardag van de aanneming van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties (VN). Astana was op 7 en 8 december gastheer van een internationale conferentie waarin de vooruitgang op het gebied van de mensenrechten in Kazachstan werd besproken.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending