Verbind je met ons

Journalistiek

Stress en spanning van journalisten komt in de schijnwerpers te staan

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Geestelijke gezondheid en burn-out in het vaak moordende journalisten- en mediaberoep staan ​​opnieuw in de schijnwerpers.

De kwestie werd benadrukt door de recente dood van de bekende Amerikaanse journalist Blake Hounshell, die op slechts 44-jarige leeftijd stierf na een lange strijd tegen depressie.

De kwestie werd vorige week ook besproken door een panel van hooggeplaatste journalisten tijdens een randevenement op de World Economic Summit.

Terwijl regeringsleiders, leiders uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties en activisten bijeenkwamen in Davos, Zwitserland, bleven alle ogen gericht op het hoofdpodium. Nevengebeurtenissen trekken minder aandacht, hoewel ze misschien wel de moeite waard zijn. Een goed voorbeeld is een panel over 'Mental Health in Times of Global Crisis' (19 januari).

Kathleen Kingsbury, opinieredacteur bij The New York Times, opende het evenement. Ze begon met het publiek te vertellen dat het onderwerp persoonlijk is: "Journalisten zijn geen onbekende voor stress, angst en trauma."

Kingsbury leidde een team voor speciale projecten bij de Times waar ze verantwoordelijk was voor een ambitieuze en krachtige vierdelige serie gastessays over geestelijke gezondheid in Amerika, "It's not Just You." De serie voerde aan dat de huidige geestelijke gezondheidscrisis niet alleen gaat over ons ongeluk als individuen, maar over de wereld waarin we leven. In haar opmerkingen. ze herinnerde zich het recente verlies van Hounshell, een collega op de redactie.

Jillian Melchior, lid van de redactieraad van The Wall Street Journal, modereerde het panelgesprek tussen twee zeer verschillende experts: Managing Partner bij Gallup Pa Sinyan, en Alysha Tagert, een behandelaar in de geestelijke gezondheidszorg en traumatherapeut die werkzaam was als uitvoerend directeur van de Torture Abolition and Survivors Support Coalition International en werkt momenteel samen met UNICEF en USAID aan Geestelijke gezondheid en psychosociale ondersteuning. 

advertentie

Tijdens de discussie haalde Pa Sinyan alarmerende gezondheidsstatistieken aan, waaruit blijkt dat de professionele wereld nog steeds niet genoeg doet om stress aan te pakken. Volgens het Global Emotions-rapport uit 2021 van Gallup schoten negatieve emoties — het geheel van stress, verdriet, woede, zorgen en fysieke pijn die mensen elke dag voelen — omhoog en bereikten ze een nieuw record in de geschiedenis van Gallup's tracking. Het is niet verrassend dat het ongeluk en een gevoel van eenzaamheid ongekend hoog zijn, en zelfmoord onder kinderen en jonge volwassenen breekt records met een groei van 54% in de afgelopen 15 jaar. Hoewel geen enkele leeftijd of sociale groep onaangetast bleef door de trend, heeft COVID, zo suggereerde Sinyan, "een 'burn-outkloof' toegevoegd aan de lijst met uitdagingen die met name vrouwen moeten overwinnen", en we hebben goed leiderschap nodig om "prioriteit te geven aan het aanpakken van deze onevenwichtigheid". . 

Alysha Tagert benadrukte de noodzaak dat geestelijke gezondheid als routine en noodzakelijk wordt geaccepteerd. "Het zoeken naar ondersteuning voor geestelijke gezondheid draagt ​​nog steeds een te groot stigma met zich mee, niet alleen in de professionele wereld", waarschuwde ze. "Als we vooruitgang willen boeken in de richting van een meer productieve en complete samenleving, moet geestelijke gezondheid centraal staan ​​in het gesprek, niet alleen iets waar we lippendienst aan bewijzen of waar we een werknemersseminar aan wijden." Ze benadrukte de noodzaak om naar onze gemoedstoestand te kijken, niet als een aandoening die gediagnosticeerd en behandeld moet worden, maar als een continuüm van welzijn, een onlosmakelijk aspect van elke persoon: “Net zoals onze lichamelijke gezondheid een vitaal onderdeel is van wie we zijn , zo ook onze geestelijke gezondheid.”

Om de stress en angst van dag tot dag onder controle te houden, liet Tagert het publiek een paar tastbare afhaalrestaurants achter.

Ze adviseerde eenvoudige en gemakkelijk toegankelijke hulpmiddelen om zichzelf te kalmeren en te kalmeren: "Ik moedig mijn cliënten aan om een ​​gereedschapskist samen te stellen, een echte container gevuld met items die hen kunnen helpen zichzelf te kalmeren in een tijd van paniek of angst door de zintuigen. De gereedschapskist moet eenvoudige alledaagse voorwerpen bevatten, zoals suikervrije kauwgom, een stressbal of een fidget-spinner die een persoon naar het huidige moment kan brengen door hem aan te raken, te proeven, te zien, enz. Bijvoorbeeld het opmerken van de geur, textuur, kleur of smaak van kauwgom dwingt de geest om zich te concentreren op het kauwen. 

Het activeren van de zintuigen, legde Tagert uit, heeft de kracht om de geest af te leiden van een opdringerige herinnering, intense gedachte, stress of angst, en heeft een bijna onmiddellijk kalmerend effect. Een ander belangrijk hulpmiddel voor genezing is een verbinding binnen families en gemeenschappen.

"We genezen in de context van verbondenheid met elkaar en dit helpt als een beschermende factor voor onze geestelijke gezondheid," voegde Tagert eraan toe. Ze noemde ook het vermogen van kinderen om te spelen als een klinisch waarneembaar symptoom van genezing. 

De panelleden waren het erover eens dat psychologisch welbevinden en ondersteuning van de geestelijke gezondheid, hoewel niet bepaald de belangrijkste kwesties in Davos, serieuze en dringende aandacht vereisen. De impact van verwoestende wereldgebeurtenissen, van de eens in de eeuw pandemie tot de oorlog in Oekraïne en diepe wereldwijde economische onzekerheid, verergerden de toch al stijgende niveaus van stress en angst alleen maar.

Aandacht voor hen is een must voor zowel individuen als gemeenschappen. Zoals Alysha Tagert het verwoordde: "Omarmen van geestelijke gezondheid is omarmen van menselijke waardigheid."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending