Verbind je met ons

Stof tot nadenken

'Ontbijtrichtlijnen' voor duidelijkere etikettering op honing, vruchtensap en jam zijn een zoete oplossing

DELEN:

gepubliceerd

on

“De nieuwe ‘ontbijtrichtlijnen’ zullen ervoor zorgen dat het Europese ontbijt nog beter smaakt”, zegt ECR-schaduwrapporteur Alexandr Vondra, nadat de Commissie volksgezondheid en voedselveiligheid van het Europees Parlement vandaag een triloogovereenkomst heeft gesteund die de informatie-eisen voor honing, jam en vruchtensappen verbetert en gedehydrateerde melk. De onlangs aangenomen normen zullen voedsel van hogere kwaliteit garanderen, bijdragen aan het voorkomen van voedselverspilling en het vertrouwen van de consument bevorderen.

Na de stemming zei de heer Vondra:

“De overeenkomst is een grote stap voorwaarts op het gebied van consumentenbescherming. Verplichte etikettering van het land van oorsprong voor honing is een concrete maatregel om fraude te bestrijden en de voedseltransparantie te verbeteren.

"De etikettering zal ook duidelijk maken dat vruchtensappen alleen van nature voorkomende suikers bevatten, wat hen onderscheidt van nectars. De introductie van nieuwe voedselcategorieën zoals 'vruchtensap met verlaagd suikergehalte' en de introductie van een hoger minimumgehalte aan fruit voor jam en extra jam zal ook de transparantie voor de consument verder vergroten.

"De vereenvoudiging van de etikettering van melk en de goedkeuring van lactosevrij melkpoeder kunnen ook worden toegejuicht, waardoor de EU-regels in overeenstemming worden gebracht met internationale normen."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending