Verbind je met ons

Gezondheid

MedLife – De eerste particuliere medische operator in Midden- en Oost-Europa die biologische laboratoriummonsters vervoert met onbemande luchtvoertuigen (UAV's)

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

MedLife, het grootste netwerk van particuliere medische diensten in Roemenië, kondigt met trots de introductie aan van het nieuwe drone-transportsysteem van het bedrijf voor biologische laboratoriummonsters.

Met deze stap, gemaakt in samenwerking met het Australische bedrijf Skyy Network, wordt MedLife de eerste particuliere medische operator in Roemenië en Centraal- en Oost-Europa die drones gebruikt voor het transport van laboratoriummonsters, en een van de weinige Europese medische operatoren die routinematig transporteren van biologische monsters over middellange en lange afstanden.

De transporten zullen worden uitgevoerd vanuit 4 plaatsen: in de provincie Bihor (Aleşd, Beiuş, Marghita, Salonta) naar Oradea en Arad; in de toekomst is het bedrijf van plan het project landelijk uit te breiden.

Met een lengte van 120 km wordt de route, met name tussen Oradea en Arad, de langste drone-vluchtroute voor medische monsters in Europa.

De logistieke partner waarmee MedLife dit project uitvoert, Skyy Network, is een Australisch bedrijf met tientallen jaren ervaring in de bemande en onbemande luchtvaart, wiens volledige focus ligt op drone-integratiediensten en -oplossingen in de bedrijfsprocessen van bedrijven.

Het MedLife-project profiteert verder van de goedkeuring van de Roemeense Burgerluchtvaartautoriteit (RoCAA), het directoraat Volksgezondheid in de provincies Bihor en Arad en van het Ministerie van Nationale Defensie.

Na bijna drie maanden testen en voorbereidingen zijn de eerste vluchten met echte monsters van patiënten al uitgevoerd.

advertentie

"Als onderdeel van onze missie om onze patiënten de beste zorg te bieden, investeren we voortdurend in de modernisering van MedLife Group, zij het door de introductie van chirurgische robots, echografie, laboratoriumapparatuur enzovoort. Innovatie benutten, maar ook de moed hebben om te experimenteren heeft ons geholpen onze positie als marktleider te consolideren en tegelijkertijd bij te dragen aan de modernisering van de Roemeense geneeskunde. We zijn er trots op onze status als pionier op dit gebied te versterken en de toekomst van de geneeskunde dichter bij het heden te brengen. Het succes van de eerste vluchten met echte monsters geeft ons vertrouwen in onze plannen in deze richting”, aldus Mihai Marcu, CEO en voorzitter van MedLife Group.

50% meer tijdsbesparing vergeleken met transport over land, waarbij de testresultaten voor alle standaardtests dezelfde dag beschikbaar zijn

De gemiddelde vliegtijd van een transportlading bedraagt ​​ongeveer 19-28 minuten per enkele reis, respectievelijk minder dan een uur tussen Oradea en Arad. De drone vliegt met een snelheid van ongeveer 122 km/u. Dit vertegenwoordigt een tijdsbesparing van meer dan 50% vergeleken met vervoer over land, terwijl tegelijkertijd een grotere efficiëntie bij het ophalen en bezorgen wordt toegevoegd door de autonomie die het systeem biedt.

Als gevolg hiervan slaagt MedLife erin zijn patiënten snellere resultaten te bieden, door de responstijd te verkorten van 24 uur naar dezelfde dag, voor 76% van de laboratoriumtests.

“De beslissing om dit transportsysteem in te voeren was gebaseerd op een voorlopige analyse, waaruit we ontdekten dat er een reeks belangrijke voordelen zijn op operationeel niveau, waardoor we de activiteit kunnen stroomlijnen in het voordeel van onze patiënten. Dankzij de leveringsduur van de monsters, het vermijden van vertragingen veroorzaakt door verkeer en het verhogen van het aantal monsters dat we kunnen verwerken, kunnen we onze patiënten de snelle levering van resultaten garanderen voor een breed spectrum aan laboratoriumdiensten. Patiënten ontvangen zelfs dezelfde dag resultaten voor de meeste tests. Dit alles leidt impliciet tot de mogelijkheid van snellere diagnostische inspanningen en behandeling. Daarnaast hebben we het ook over een duurzaamheidsinitiatief, door de integratie van een transportalternatief met een lagere COXNUMX-voetafdruk in vergelijking met voertuigtransport", aldus Dr. Robert Beke, uitvoerend directeur van de laboratoriumdivisie van MedLife Group.

De langste drone-vliegroute voor medische logistiek in Europa

De eerste vliegroutes zijn aangelegd tussen de provincies Bihor en Arad en verbinden de verzamelpunten van de plaatsen Beiuş, Aleşd, Marghita en Salonta met de laboratoria van MedLife Oradea en MedLife Arad. Concreet worden de monsters die op de verzamelpunten worden verzameld, per drone naar de laboratoria van Oradea en Arad vervoerd, afhankelijk van het type en de complexiteit van de analyses.

Met een lengte van 120 km tussen Oradea en Arad positioneren MedLife en Skyy Network Roemenië op de innovatiekaart door de langste drone-vluchtroute voor medische logistiek binnen Europa te creëren, waarbij dit segment in minder dan 1 uur wordt afgelegd.

De Europese Unie heeft de Verordeningen 2019/945 en 2019/947 aangenomen en daarmee het meest gunstige regelgevingsklimaat voor complexe drone-operaties wereldwijd gecreëerd, waardoor ook de mogelijkheid van dit geavanceerde netwerk mogelijk wordt gemaakt. Door normen aan te nemen die gezamenlijk zijn ontwikkeld door de gecombineerde kennis en expertise van de industrie, de academische wereld en regelgevende instanties, loopt Europa voorop bij het leggen van de regelgevende basis voor innovatie in de drone-economie.

State-of-the-art technologie ten behoeve van Roemeense patiënten

Het nieuwe transportsysteem geïntroduceerd door MedLife maakt gebruik van 3 Swoop Aero Kite-drones, uitgerust met de modernste technologie en marktleidende software, die voorspellende luchtwaardigheid mogelijk maken via een digitale tweeling. De vliegtuigen zijn volledig autonoom, waarbij één piloot meerdere drones tegelijk kan monitoren. Alleen bij het laden en lossen van monsters komt de menselijke maat in beeld. De lokale medische teams van de 4 inzamelpunten, evenals van de laboratoria MedLife Oradea en MedLife Arad, zijn getraind en gecertificeerd door het Skyy Network-team voor hun rolspecifieke vliegtuigafhandeling.

"We zijn erg blij om een ​​van de meest innovatieve transportsystemen naar Roemenië te brengen en zijn blij om in MedLife een gemotiveerde partner te vinden, met een gemeenschappelijke visie op innovatie en de toekomst. Na bijna 3 maanden voorbereiding en vliegproeven hebben we de eerste vluchten met echte monsters van patiënten in de veiligst mogelijke omstandigheden, en het systeem is nu volledig operationeel. Naast de tevredenheid over de technologische primeurs die dit project met zich meebrengt, lokaal en op Europees niveau, worden we gemotiveerd door het feit dat onze werk draagt ​​bij aan een hogere levenskwaliteit voor Roemeense patiënten”, aldus Rory Houston, CEO en medeoprichter van het bedrijf Skyy Network. 

Toekomstplannen: Uitbreiding van het drone-transportsysteem op nationaal niveau

MedLife kondigt verder aan dat het nieuwe stappen gaat zetten in de richting van de uitbreiding van het aantal locaties, door onderweg inzamelpunten op te nemen in de provincies Arad, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Timiș en Caraș-Severin. Drones zullen monsteroverdrachten tussen verzamelpunten buiten de steden verzorgen in een percentage dat de 100% benadert, en zullen daarmee de normaal gebruikte voertuigen voor grondtransport vervangen.

Dit is slechts de eerste fase van de grotere plannen van de MedLife Group voor de ontwikkeling van hun laboratoriumdivisie, die zich op de middellange termijn richt op de uitbreiding van hun transportsysteem op nationaal niveau, evenals op de uitbreiding van het productaanbod. bereik voor luchtvervoer. Volgens vertegenwoordigers van bedrijven zou de diversificatie van het productassortiment sanitaire materialen, medicijnen of biologische producten omvatten, die nodig zijn als noodgeval, maar ook als routine, binnen het netwerk en in het publieke systeem. 

Meer details hier. 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending