Verbind je met ons

General

Maddox Group Owner ontkende beschuldigingen van Zwitserse journalisten

gepubliceerd

on

Rovshan Tamrazov, de eigenaar van de Maddox Group, reageerde op een artikel van 16 oktober van Oliver Zihlmann en Sylvain Besson in Tribune de Geneve (https://www.tdg.ch/meurtre-a-malte-lenquete-remonte-la-piste-du-petrole-genevois-565477280777). De journalisten hadden een onderzoek ingesteld naar de economische banden van Tamrazov met de personen en bedrijven die naar verluidt betrokken waren bij de tragische dood van journalist Daphne Caruana Galizia.

Op 16 oktober 2017 werd ze bij haar huis bij een autobom vermoord, die in binnen- en buitenland op brede schaal werd veroordeeld. De aanval werd gevolgd door een arrestatie van drie mensen in december 2017. Op 20 november 2019 werd Yorgen Fenech, de eigenaar van het in Dubai gevestigde bedrijf 17 Black, aan boord van zijn jacht gearresteerd in verband met de moord op de journalist.

De heer Tamrazov legde een officiële verklaring af over het artikel van de Zwitserse journalisten. “Ik verwerp alle beschuldigingen van mijn betrokkenheid bij de beruchte gebeurtenissen. Bovendien ben ik nooit in directe of indirecte contacten gekomen met bovengenoemde personen; noch heb ik betalingen gedaan met betrekking tot Malta ”, zei hij. Zoals de zakenman het uitdrukte, ondanks het feit dat hij de journalisten en hun werk met veel respect behandelde, raadde hij hen af ​​om overhaaste conclusies te trekken. "Mijn betrokkenheid bij de omgang met het in de VAE gevestigde bedrijf in kwestie was duidelijk en transparant", benadrukte hij.

Verder lezen

General

Het beste van 5G moet nog komen  

gepubliceerd

on

Leidinggevenden van toonaangevende mobiele operators hebben er bij consumenten op aangedrongen geduldig te zijn met 5G, waarbij meer geavanceerde mogelijkheden worden uitgelegd en gebruiksscenario's beschikbaar zullen komen naarmate de technologie evolueert.

Tijdens de recente brancheconferentie CES 2021 vertelde Drew Blackard, VP Product Management bij Samsung Electronics America (SEA), een panel dat veel huidige services, waaronder videostreaming, gewoon "beter zijn op 5G".

Maar hij voegde toe dat meer geavanceerde “alleen-op-5G-ervaringen” mainstream zullen worden “meer en meer naarmate de infrastructuur zich ontwikkelt” en de technologie op grotere schaal wordt gebruikt.

Blackard merkte op dat SEA "veel ontwikkeling heeft gedaan met partners om uit te bouwen hoe deze eruit kunnen zien", verwijzend naar een samenwerking met AT&T om AR-ervaringen te bieden aan sportfans.

Ice Mobility-voorzitter en mede-oprichter Denise Gibson voegde toe "er is een element van geduld" om het potentieel van 5G te realiseren.

Ze zei dat 5G "een platform is dat zal evolueren", en legde uit "het gaat niet alleen om" geografisch bereik, maar ook om de levering van geavanceerde mogelijkheden en diensten op netwerken en apparaten.

Blackard voegde toe "partnerschappen zijn duidelijk essentieel", en merkte op dat 5G "een groep, een industrie nodig had om dat naar voren te brengen. Het is niet een enkele speler die dat kan ”.

In een reactie op de kwestie zei Abraham Lui, de hoofdvertegenwoordiger van Huawei bij de EU-instellingen: "In Europa moet het beste van 5G nog komen. Naarmate de 5G-implementatie op het hele continent versnelt, zullen gebruikers de voordelen van deze baanbrekende technologie in de nabije toekomst waarderen ". 

Verder lezen

General

Investeren in lokale middelen voor de strategische autonomie van Europa

gepubliceerd

on

Het Forum Europa-debat van vandaag (14 januari), mede georganiseerd door EP-leden García del Blanco (S&D), Eva Maydell (EVP), Alexandra Geese en Anna Cavazzini (Verts / EFA), besprak de praktische, technische en politieke vragen die de toekomst van technologie en data in Europa.

Abraham Liu, hoofdvertegenwoordiger van Huawei bij de EU-instellingen, schetste vandaag de bijdrage van het bedrijf aan deze doelstelling tijdens het online debat "Europa in het digitale tijdperk: wereldwijde partnerschappen om Europees leiderschap te bevorderen", georganiseerd door Forum Europe.

Abraham Liu, hoofdvertegenwoordiger van Huawei bij de EU-instellingen

Huawei hoofdvertegenwoordiger bij de EU-instellingen Abraham Liu

"We kunnen de digitale soevereiniteit van Europa een boost geven door het te helpen bij het ontwikkelen en beschermen van strategische bronnen, maar openheid en gemeenschappelijke normen zullen de sleutel zijn om daar te komen", zegt Abraham Liu van Huawei. "Hoe kan men digitale soevereiniteit voor Europa ontsluiten? Door de leidende rol te vrijwaren die het in staat stelt om mondiale normen vast te stellen door middel van openheid en innovatie, en door te investeren in de middelen die zijn strategische belangen beschermen."

“Huawei draagt ​​op drie belangrijke manieren bij aan de digitale soevereiniteit van de EU: door op te treden als een belangrijke investeerder in en partner van de Europese industrie; door ervoor te zorgen dat gegevens en innovatie in Europa blijven; en door bij te dragen aan een open en veilig Europees digitaal ecosysteem, ”benadrukte de heer Liu tijdens het evenement. "We willen dat Europese burgers de beste technologie, de beste privacy en de beste beveiliging krijgen, zonder op vertrouwen te hoeven vertrouwen of gehinderd te worden door een gebrek aan keuze of kosten."

De heer Liu benadrukte de belangrijke rol voor Europa bij het creëren van een regelgevingskader dat veiligheid mogelijk maakt op basis van gemeenschappelijke normen en feiten in plaats van alleen op vertrouwen: “Ik ben er vast van overtuigd dat Europa de regels moet bepalen. Het moet ook open blijven, zodat elke multinational, zoals het onze, deze regels kan volgen, ”zei hij.

Huawei heeft zwaar geïnvesteerd in de Europese industriële productie, met toekomstige prioriteiten, waaronder investeringen in het bouwen van faciliteiten voor 5G-productie en geavanceerde technische onderzoeksfaciliteiten op het gebied van cyberbeveiliging en transparantie. In de komende vijf jaar heeft het bedrijf toegezegd € 100 miljoen te investeren in de ontwikkeling van een robuust AI-ecosysteem in Europa, door samen te werken om marktleiders te verbinden met ten minste 200,000 ontwikkelaars.

Verder lezen

General

'Ik maak me zorgen dat Russen zich een weg naar Groot-Brittannië kopen'

gepubliceerd

on

Arbeidsgenoot Lord Judd waarschuwde het Britse immigratiesysteem voor manipulaties bij het "kopen van staatsburgerschap". Lord Judd, een voormalig minister, uitte zijn bezorgdheid over de reputatie van Groot-Brittannië als "een bastion van eerlijkheid" die wordt bedreigd als buitenlandse individuen feitelijk automatisch een residentie krijgen vanwege hun extreme rijkdom. Eerder had hij een verzoek ingediend bij het House of Lords over de burgerschapsaanvraag van de controversiële Russische bankier Georgy Bedzhamov (foto), schrijft Louis Auge.

Volgens berichten in de media is Bedzhamov nu ondergedoken in Londen en diende hij een aanvraag in voor een Brits staatsburgerschap om zijn veiligheid tegen Russische justitie te garanderen. Volgens bronnen dicht bij het Britse Home Office is het onwaarschijnlijk dat hij zal slagen.

"We hebben informatie dat hij momenteel het burgerschap van Antigua en Barbuda aanvraagt", aldus de bron van de EU Reporter. De Hoge Commissaris van Antigua en Barbuda in Londen heeft niet gereageerd EU Reporter's verzoeken.

De Russische autoriteiten achtervolgen Bedzhamov sinds 2016 over de ineenstorting van de Vneshprombank en beschuldigen hem van fraude van ongeveer £ 2.5 miljard. Zijn zus Larisa Markus werd in 2017 veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf nadat ze de diefstal van 1.4 miljard pond had toegegeven.

Lord Judd (foto) vroeg de Britse regering “wat voor oordeel zij heeft gehad over de beschuldigingen van fraude en corruptie tegen Georgy Bedzhamov in het kader van zijn aanvraag voor Brits staatsburgerschap”.

"Het punt is dat ik me inderdaad zorgen maak over het feit dat Russen zich een weg naar Groot-Brittannië kopen en dat lijkt me erg jammer op het moment dat we zo vijandig en moeilijk zijn over zoveel mensen met zoveel problemen."

“Als iemand die zeer toegewijd is aan gerechtigheid en een verlicht en eerlijk immigratiebeleid, geloof ik dat Brits staatsburger worden niet iets is dat je koopt. Het is iets dat je waardig moet zijn. Er moet meer transparantie komen. ”, Zei hij.

In Groot-Brittannië is Bedzhamov ook beperkt in zijn financiële rechten. Verschillende rechtbanken hebben zijn verplaatsingen tussen Londen en Wales beperkt. Het is hem verboden om meer dan £ 10,000 per week uit te geven, terwijl hij voor £ 35,000 een penthouse huurt in de luxe wijk Mayfair in Londen.

“Ik maak me zorgen over de hele werking van immigratie en asiel in dit land. Het lijkt mij dat het open en transparant, eerlijk en eerlijk moet zijn en vrij van overweldigende financiële vooringenomenheid.

“Ik denk echt dat het (rijke individuen die het staatsburgerschap krijgen zonder de nodige controle) de hele objectiviteit, eerlijkheid en transparantie van wat we doen met andere mensen in twijfel trekt. We bevinden ons in een zeer slechte fase in onze geschiedenis.

“Maar nu worden we, om het eerlijk te zeggen, echt een zeer insulaire, defensieve en geldgeoriënteerde samenleving van de verkeerde soort.

Afgelopen december een mobiel billboard met een foto van het paar reed buiten Harrods in Knightsbridge, Londen. Het bood ook een "beloning voor informatie" aan.

Het Hooggerechtshof in Londen heeft naar verluidt afgelopen april een bevel tot bevriezing van £ 1.34 miljard op zijn activa verleend.

De uitspraak zou eisers de mogelijkheid hebben gegeven om een ​​herenhuis te doorzoeken dat Bedzhamov als kantoor had gebruikt.

Bedzhamov zou de aanklachten tegen hem in Rusland hebben ontkend.

Hij woont naar verluidt nog steeds in huizen in Londen en Monaco.

Verder lezen
advertentie

Twitter

Facebook

Trending