Verbind je met ons

Conferentie van de perifere en maritieme regio's van Europa (CPMR)

CPMR verwelkomt de Offshore Renewable Energy Strategy en roept op tot een territoriale aanpak

gepubliceerd

on

De Conferentie van perifere maritieme regio's (CPMR) verwelkomt de offshore-strategie voor hernieuwbare energie van de Europese Commissie - een broodnodige stap voorwaarts om het onbenutte potentieel van de zee te benutten, maar benadrukt dat de strategie alleen zal slagen als ze voortbouwt op de sterke punten, expertise en ervaring van regio's.

De hernieuwbare offshore-sector is van cruciaal belang om een ​​klimaatneutraal Europa te bereiken en om het concurrentievermogen en het economisch herstel van regio's, zowel op zee als in het binnenland, te stimuleren. De CPMR verwelkomt de holistische benadering van de EU-strategie voor offshore hernieuwbare energie, die erkent dat de ontwikkeling en toepassing van offshore hernieuwbare energie ten goede kan komen aan een groot aantal regio's en gebieden en kan zorgen voor een eerlijke overgang en economische diversificatie. De CPMR benadrukt echter dat de betrokkenheid van regionale autoriteiten, evenals passende financiële en beleidsmiddelen en erkenning van hun specifieke kenmerken, essentieel zijn om een ​​eerlijke energietransitie voor iedereen te verzekeren, zoals vermeld in de onlangs aangenomen politieke beleidsstandpunt.

De CPMR is verheugd dat de strategie de noodzaak erkent van op maat gemaakte oplossingen, afhankelijk van de technologische maturiteit en de specifieke kenmerken van zeebekkens. Een plaatsgebonden aanpak zal cruciaal zijn om ervoor te zorgen dat het potentieel van alle zeebekkens en alle regio's wordt ontketend. Richard Sjölund, vicevoorzitter van CPMR voor klimaat en energie, zei: “De strategie mag niet vergeten een evenwichtige transitie te bevorderen die toegang tot schone energie garandeert voor alle regio's en hun burgers. Grensoverschrijdende samenwerking en coördinatie in het zeebekken met niet-EU-landen zullen cruciaal zijn om de strategie en de doelstellingen van de Europese Green Deal te verwezenlijken. "

De CPMR is verheugd over de opname van regionale autoriteiten in het Clean Energy Industrial Forum for Renewables, maar roept op dat dit een aanjager van verandering moet zijn en niet alleen een discussieforum. Secretaris-generaal van de CPMR, Eleni Marianou, zei: “De strategie is een goed uitgangspunt om het potentieel van CPMR-regio's te benutten, die sinds lange tijd pioniers zijn in de ontwikkeling van duurzame offshore-energiebronnen. De CPMR hoopt dat hun stem en expertise gehoord zal worden en dat het Clean Energy Industrial Forum on Renewables daartoe zal dienen. ”

@CPMR_Europe

De Conference of Peripheral Maritime Regions (CPMR) vertegenwoordigt meer dan 150 regionale autoriteiten uit 24 landen in Europa en daarbuiten. De CPMR is georganiseerd in 6 geografische commissies en zorgt ervoor dat een evenwichtige territoriale ontwikkeling de kern vormt van de Europese Unie en haar beleid.

Conferentie van de perifere en maritieme regio's van Europa (CPMR)

Commissaris Sinkevičius pakt milieudreigingen in de Baltische regio aan

gepubliceerd

on

Vandaag (28 september) organiseert Commissaris voor Milieu, Oceanen en Visserij Virginijus Sinkevičius een conferentie op hoog niveau 'Our Baltic' om de bedreigingen voor het milieu in de Baltische regio aan te pakken. De conferentie zal zich richten op het verminderen van de druk op de Oostzee en het versterken van bestaande verplichtingen om de Oostzee te beschermen, en op nieuwe maatregelen om deze problemen aan te pakken.

Commissaris Sinkevičius zei: “Er is actie nodig in de Oostzee om de toestand ervan te verbeteren en de biodiversiteit te behouden. Daarom heb ik het initiatief genomen om de relevante besluitvormers aan tafel te brengen en te kijken hoe we vervuiling en zwerfvuil kunnen verminderen, duurzame visserij kunnen bevorderen en een gemeenschappelijke aanpak kunnen uitrollen om de toevoer van voedingsstoffen te verminderen. Ik kijk uit naar onze discussies tijdens dit evenement op hoog niveau. "

De meest overheersende bedreigingen in de Oostzee zijn het gevolg van overmatige nutriënten die tot eutrofiëring hebben geleid, hoge visserijdruk op sommige bestanden in het verleden, zwerfvuil op zee, verontreinigende stoffen en verontreinigende stoffen, waaronder farmaceutische producten. Het is bedoeld om de ambities van de Commissie die in het Europese Green Deal  Biodiversiteit en  Van boerderij tot vork Strategieën tot concrete Europese maatregelen voor specifieke zeebekkens. Het evenement zal een ministeriële sessie op hoog niveau en discussies met belanghebbenden combineren. De ministers van Milieu, Landbouw en Visserij van de acht EU-lidstaten in de regio (Denemarken, Estland, Finland, Duitsland, Letland, Litouwen, Polen en Zweden) zullen ook een ministeriële verklaring ondertekenen die zal voortbouwen op een versterkte uitvoering van bestaande EU-wetgeving in deze landen en verbinden zich ertoe nieuwe doelstellingen te bereiken die in de nieuwe EU-strategieën zijn overeengekomen.

U kunt het evenement online volgen hier. De nieuwste versie van het programma en verdere details zijn beschikbaar op het website.

Verder lezen

Conferentie van de perifere en maritieme regio's van Europa (CPMR)

Commissie keurt Maltese regeling van € 720,000 goed ter ondersteuning van #BluefinTuna-vissers

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft een Maltese regeling van € 720,000 goedgekeurd ter ondersteuning van zelfstandige blauwvintonijnvissers die zijn getroffen door de uitbraak van het coronavirus. De regeling werd goedgekeurd onder de staatssteun Tijdelijk kader. De publieke steun zal de vorm aannemen van directe subsidies. De steun wordt berekend op basis van de quota die in 2020 door het ministerie van Visserij en Aquacultuur aan blauwvintonijnvissers zijn toegewezen.

Het doel van de regeling is om de daling van de prijs van blauwvintonijn op de markt te compenseren en zo die vissers te helpen hun activiteiten na de uitbraak voort te zetten. De Commissie stelde vast dat de Maltese regeling in overeenstemming is met de voorwaarden van de tijdelijke kaderregeling. In het bijzonder zullen de subsidies niet meer bedragen dan € 120,000 per begunstigde. De Commissie heeft geconcludeerd dat de maatregel noodzakelijk, passend en evenredig is om een ​​ernstige verstoring van de economie van een lidstaat te verhelpen, in overeenstemming met artikel 107, lid 3, onder b), VWEU en de voorwaarden van het tijdelijke kader.

Op basis hiervan heeft de Commissie de maatregel goedgekeurd in het kader van de EU-staatssteunregels. Meer informatie over het tijdelijke kader en andere acties van de Commissie om de economische gevolgen van de pandemie van het coronavirus aan te pakken, is te vinden hier. De niet-vertrouwelijke versie van de beslissing zal onder het nummer SA.57984 in de staatssteun register op de Commissie concurrentie website zodra eventuele vertrouwelijkheidskwesties zijn opgelost.

Verder lezen

Conferentie van de perifere en maritieme regio's van Europa (CPMR)

Wat is de toekomst voor de toekomst van de oceanen - EU lanceert consultatie over #InternationalOceanGovernance

gepubliceerd

on

De EU heeft een gerichte raadpleging om ontwikkelingsbehoeften en opties voor de website te beoordelen Internationale agenda voor oceaangovernance van de EU. Hoge vertegenwoordiger / vicepresident Josep Borrell zei: “De bescherming van onze oceanen is een wereldwijde uitdaging die een collectieve reactie vereist. De Europese Unie doet haar deel en is klaar om meer te doen. We zijn vastbesloten onze verantwoordelijkheid jegens onze burgers te blijven vervullen en met partners over de hele wereld samen te werken. We willen allemaal duurzame en gezonde oceanen en hun bestuur verbeteren. ”

Commissaris voor Milieu, Oceanen en Visserij Virginijus Sinkevičius voegde toe: “De EU zet zich volledig in voor het bevorderen van oceaangovernance. We zijn een betrouwbare partner bij het versterken van het internationale kader, een topdonor bij het opbouwen van capaciteit, een sterke voorstander van oceaanwetenschap en een zakenpartner voor de duurzame 'blauwe economie'. Deze raadpleging zal de EU helpen om het voortouw te nemen bij het behalen van wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen voor de oceaan. "

De raadpleging heeft tot doel relevante maatregelen te identificeren in het licht van de huidige uitdagingen en kansen bij het behalen van mondiale duurzaamheidsdoelstellingen voor oceanen, met name ter ondersteuning van de Europese Green Deal en het doel voor duurzame ontwikkeling op de oceanen (SDG14) onder de Agenda 2030.

Verder lezen
advertentie

Facebook

Twitter

Trending