Verbind je met ons

Luchtvaart / luchtvaartmaatschappijen

Boeing WTO-zaak: de EU neemt tegenmaatregelen tegen Amerikaanse export

DELEN:

gepubliceerd

on

De verordening van de Europese Commissie om de tarieven op Amerikaanse export naar de EU ter waarde van 4 miljard dollar te verhogen, is gepubliceerd in de Publicatieblad van de EU. De tegenmaatregelen zijn overeengekomen door de EU-lidstaten, aangezien de VS nog niet de basis hebben gelegd voor een onderhandelde regeling, waaronder een onmiddellijke afschaffing van Amerikaanse tarieven op EU-export in de Airbus WTO-zaak. De Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft de EU op 26 oktober formeel gemachtigd om dergelijke tegenmaatregelen te nemen tegen illegale Amerikaanse subsidies aan vliegtuigbouwer Boeing.

De maatregelen gaan vanaf vandaag in. De Europese Commissie staat klaar om met de VS samen te werken om dit geschil te beslechten en ook afspraken te maken over langetermijndisciplines voor vliegtuigsubsidies. Een economie die werkt voor mensen Uitvoerend vicepresident en commissaris voor Handel Valdis Dombrovskis: “We hebben al die tijd duidelijk gemaakt dat we een oplossing willen vinden voor deze langlopende kwestie. Helaas hadden we vanwege het gebrek aan vooruitgang met de VS geen andere keuze dan deze tegenmaatregelen op te leggen. De EU oefent bijgevolg haar wettelijke rechten uit op grond van het recente besluit van de WTO. We roepen de VS op ermee in te stemmen dat beide partijen bestaande tegenmaatregelen met onmiddellijke ingang laten vallen, zodat we dit snel achter ons kunnen laten. Het afschaffen van deze tarieven is een win-win voor beide partijen, vooral nu de pandemie grote schade aanricht aan onze economieën. We hebben nu de kans om onze transatlantische samenwerking nieuw leven in te blazen en samen te werken aan onze gedeelde doelen.”

U vindt meer informatie hier

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending