Verbind je met ons

EU

Commissie lanceert initiatief voor duurzamere cacaoproductie

DELEN:

gepubliceerd

on

On 22 September, the European Commission began an initiative to improve sustainability in the cocoa sector. A new multi-stakeholder dialogue will bring together representatives of Côte d’Ivoire and Ghana – the two main cocoa producing countries accounting for 70% of global cocoa production – as well as representatives of the European Parliament, EU member states, cocoa growers and civil society.

Het heeft tot doel concrete aanbevelingen te doen om de duurzaamheid in de cacaotoeleveringsketen te bevorderen door middel van collectieve actie en partnerschappen. Uitvoerend vicepresident en waarnemend commissaris voor Handel Valdis Dombrovskis (afgebeeld) said: “The cocoa sector is important for the EU and our trading partners. Today’s launch of the multi-stakeholder dialogue for sustainable cocoa will help to guide the sector’s recovery from Covid-19, while also finding solutions to existing sustainability challenges. We plan to develop concrete recommendations on sustainable cocoa as trade is not only about growth and profits, but also the social and environmental impact of our policies.”

“Als we het over cacao hebben, is duurzaamheid van cruciaal belang”, zegt commissaris voor Internationale Partnerschappen Jutta Urpilainen. “Het is mogelijk om in één keer de drie pijlers van duurzame ontwikkeling – sociaal, economisch en ecologisch – omhoog te brengen. Wij staan ​​klaar om op te treden als eerlijke makelaar en de basis te leggen voor een nieuw internationaal raamwerk voor duurzame cacao.”

De nieuwe dialoog zal worden ondersteund door technische bijstand aan cacaoproducerende landen. Voor meer informatie, zie een volledig persbericht, een speciale website en een dialoog met meerdere belanghebbenden concept papier

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending