Verbind je met ons

Afrika en India

Digitalisering zal het economische herstel van Ghana van de pandemie stimuleren, zegt vice-president Mahamudu Bawumia 

DELEN:

gepubliceerd

on

De afgelopen twee jaar hebben zowel commentatoren als columnisten de opkomst van een ‘nieuw normaal’ aangekondigd in de nasleep van de Covid-19-pandemie. Sommigen hebben gemeld dat de wereldeconomie zich terugtrekt van vrijhandel en innovatie naar protectionisme en stagnatie. Anderen hebben de ondergang van steden voorspeld als werknemers naar de buitenwijken verhuizen of vanuit huis werken – schrijft vice-president Mahamudu Bawumia van Ghana.

Er bestaat echter een algemene consensus dat digitalisering (het grotere gebruik van technologie om maatschappelijke uitdagingen op te lossen) essentieel zal zijn om de schade van de pandemie te herstellen.

De Ghanese regering, die van ZE-president Nana Akufo-Addo, was het daar helemaal mee eens.

We zien technologische vooruitgang als een middel om het economisch herstel van Ghana van de pandemie veilig te stellen en onze burgers de vaardigheden en kansen te bieden die ze terecht van ons eisen.

Of het nu de nieuwe 'e-paspoort' hebben we deze week in Montreal aangekondigd tijdens een bijeenkomst van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO), of de technologie die aan onze scholen wordt geleverd, of ons voorstel voor een nationale 'e-apotheek', weet dit kabinet dat digitalisering Ghana gaat opleveren.

Om het proces te starten, hebben we de 'Ghana-kaart', een vorig jaar gelanceerde biometrische identiteitskaart die Ghanezen zal verbinden met de diensten en middelen die ze nodig hebben om te gedijen.

Op een bevolking van 31 miljoen hebben tot nu toe in totaal 14 miljoen Ghanezen hun kaart ontvangen, waaronder meer dan 85% van de volwassenen.

advertentie

Het belang van de opname van de kaart kan niet worden onderschat.

Kaarthouders zijn direct herkenbaar en hebben daardoor toegang tot alle overheidsdiensten, of het nu de politie, de gezondheidsdienst of het paspoortkantoor is.

Ze hoeven niet langer te betalen voor al dan niet frauduleuze documentatie en zijn nu verbonden met het financiële systeem van Ghana, waardoor ze toegang krijgen tot kapitaal en investeringen.

Zo zijn Ghanezen die ooit aan de rand van de samenleving leefden, met een officieel identiteitsbewijs in de hand, nu niet alleen verbonden met hun medeburgers, maar ook met de instellingen en diensten die hen rechtens toebehoren.

Het zijn deze verbindingen die de structuur van onze nationale samenleving weven, waardoor we één natie worden en elke burger dezelfde privileges en garanties krijgt.

Als naar buiten gericht land willen we ook de toegang tot de buitenwereld democratiseren, Ghanezen verbinden met kansen over de hele wereld.

Daarom heeft onze Ghana Card een e-paspoortcomponent, waardoor Ghanezen een veilige doorgang hebben naar Ghana vanaf alle luchthavens die onder de ICAO vallen.

Volgens ICAO kunnen grenscontrole-instanties de echtheid van de Ghana Card in minder dan 10 seconden bevestigen en vaststellen dat deze niet is gewijzigd, gekloond of gekopieerd.

Concreet betekent dit dat de bevoegde autoriteiten de identiteit van Ghanese paspoorthouders sneller en beter kunnen verifiëren.

In de niet al te verre toekomst verwachten we dat elektronische visa zullen worden afgegeven onder ICAO 2.0 en andere toekomstige protocollen. Wanneer dit van start gaat, kunnen er elektronische visa worden afgegeven op de Ghanacard.

Het e-paspoort betekent ook dat de Ghanese diaspora geen visum meer nodig heeft om het land opnieuw binnen te komen, wat hen stimuleert om meer tijd hier door te brengen, wat zowel onze samenleving als onze economie ten goede komt.

Terwijl Ghanezen altijd met hun fysieke paspoort zouden moeten reizen, kunnen onze burgers er nu zeker van zijn dat als ze problemen ondervinden in het buitenland, hun Ghana Card hun reis naar huis zal vergemakkelijken.

In die zin is de kaart als een verzekeringspolis, maar dan een die gratis is - inderdaad een grote zeldzaamheid.

Naast reizen naar het buitenland, wordt de populariteit van de Ghana Card verklaard door het feit dat onze burgers de toegenomen digitalisering terecht associëren met toegenomen welvaart.

Ghanezen zijn ambitieus: ze willen een lening kunnen afsluiten om een ​​nieuw bedrijf te starten, ze willen reizen voor hun werk, ze willen en hebben officiële documenten nodig, of het nu gaat om het besturen van een taxi, het starten van een restaurant of het bouwen van een huis.

Digitalisering maakt het waarmaken van deze persoonlijke ambities mogelijk en versterkt ook het weefsel van onze samenleving.

Neem die van deze regering Eén leraar - één laptop programma, waar 4,500 laptops zijn uitgedeeld aan leraren op middelbare scholen in het hele land. Of bekijk onze plannen voor een nationale e-apotheek, die Ghanezen toegang geeft tot de medicijnen die ze nodig hebben, waar ze ook wonen.

De primaire rol van de overheid is om haar mensen veilig te houden en hen economische kansen te bieden, en digitalisering doet beide.

Ik geloof dat de pandemie en de gevolgen ervan een leidende rol voor de overheid belangrijker dan ooit hebben gemaakt.

Van het Afrikaanse continent tot het Verenigd Koninkrijk en de VS, de schulden en de inflatie zijn enorm gestegen en het geld is schaars.

Terwijl de media pessimistisch zijn en de adviezen van commentatoren grotendeels neerkomen op 'wacht maar af'heeft dit kabinet in plaats daarvan gekozen voor een proactieve aanpak, namelijk het laten samensmelten van onze digitaliseringsagenda met de bouwstenen van de Ghanese samenleving.

Beveiliging. Onderwijs. Gezondheidszorg. Toegang tot de buitenwereld.

Ghana, en eigenlijk elk land, moet deze dingen goed doen om te herstellen van de schade van de pandemie en om door de nu schijnbaar gesloten deur naar economische welvaart te komen.

Ik ben er vast van overtuigd dat de digitaliseringsagenda de sleutel is die op het slot past en wij Ghanezen bevelen het aan bij onze vrienden en bondgenoten over de hele wereld.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending