Verbind je met ons

Brexit

#EBA – De Europese Bankenautoriteit dringt er bij financiële instellingen op aan zich voor te bereiden op de #Brexit

DELEN:

gepubliceerd

on

In zijn mededeling merkt de EBA op dat, hoewel aanzienlijke vooruitgang is geboekt bij de uitvoering van rampenplannen voor het geval dat het VK zich terugtrekt uit de EU zonder een geratificeerde terugtrekkingsovereenkomst op 1 november 2019, financiële entiteiten en bevoegde autoriteiten moeten waken tegen zelfgenoegzaamheid in hun voorbereidende werkzaamheden.

EBA heeft eerder in zijn adviezen van oktober 2017 en juni 2018 over voorbereidingen gecommuniceerd. Deze mededelingen waren gericht op de risico's van het schijnbaar gebrek aan toereikende voorbereidingen door financiële instellingen om ervoor te zorgen dat zij directe of indirecte blootstellingen aan het VK identificeerden en de betrokken risico's in overweging namen, en bijbehorende rampenplannen opstellen.

The October 2017 Opinion contained detailed principles regarding: (i) authorisations; (ii) internal models (iii) internal governance, outsourcing, risk transfers and ‘empty shell’ companies (iv) resolution and deposit guarantee schemes. The EBA today advises financial institutions to adhere to those principles in their preparations. Notably, effective contingency planning efforts must continue, in particular to ensure that appropriate assets, staff and data are in place to support relevant authorisations.

De EBA merkt ook op dat, als klanten zich zorgen maken over de gevolgen van de terugtrekking van het VK uit de EU en nog niet door hun financiële dienstverlener zijn gecontacteerd, zij rechtstreeks contact moeten opnemen met hun financiële instellingen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending