Verbind je met ons

Kroatië

#Kroatië – De EU investeert in een gezondheidsonderzoekscentrum voor kinderen van wereldklasse

DELEN:

gepubliceerd

on

De EU investeert meer dan 48 miljoen euro uit de Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling to extend the Children’s Hospital in Srebrnjak, on the outskirts of Zagreb, Croatia. The project involves the construction of a 15,000-m2 facility and the purchase of research and medical equipment, in order to transform the hospital into a clinical research centre where new medicines can be developed and used.

Na voltooiing in februari 2022 zal het ziekenhuis zich richten op de behandeling van veelvoorkomende en chronische ziekten bij kinderen en adolescenten.

Commissaris voor gezondheid en voedselveiligheid Vytenis Andriukaitis (afgebeeld) said: “The EU Cohesion Policy is about improving peoples’ lives, and in this case, about saving lives. Thanks to this project, children in Croatia will benefit from the latest medical research and Croatian researchers will enjoy world-class facilities near Zagreb to conduct their work.”

The aim of the project is also to retain talented medical researchers and practitioners in Croatia, with an expected increase in hospital staff by 67%. The centre’s work will cover medical fields such as asthma, allergies, rheumatology, cardiology, paediatric surgery, sports medicine, rehabilitation and clinical trials. Finally, the new facility will have an eco-friendly design, with reduced waste and water consumption.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending