Verbind je met ons

EU

De Commissie maakt de winnaars van #EUContestForYoungScientists bekend

DELEN:

gepubliceerd

on

De winnaars van de EU-wedstrijd voor jonge wetenschappers werden op 17 september aangekondigd tijdens de 31e editie van de wedstrijd die wordt gehouden in Sofia, Bulgarije.

This year the top prizes were awarded to Adam Kelly from Ireland for the project “Optimised Simulation of General Quantum Circuits”, Magnus Quaade Oddershede from Denmark for “The wingtip’s influence on the efficiency of airplane wings”, Alex Korocencev and Felix Christian Sewing from Germany for “Hoverboard – a Magnetically Levitated Vehicle”, and Leo Li Takemaru and Poojan Pandya from the USA for “Investigating the Role of the Novel ESCRT-III Recruiter CCDC11 in HIV Budding: Identifying a Potential Target for Antiviral Therapy”.

The winners will receive €7000 for each of the four outstanding projects. Carlos Moedas, Commissioner for Research, Science and Innovation, said: “I warmly congratulate the winners of this year’s contest on their outstanding achievement. I am convinced that we will see many of the 154 participants hitting the headlines in the coming years with breakthrough discoveries and innovations. We need all the bright minds in Europe to make positive and impactful change!”

De EU-wedstrijd voor jonge wetenschappers, die in 1989 door de Europese Commissie werd opgezet, heeft tot doel studenten de kans te geven om te concurreren met de beste van hun tijdgenoten op Europees niveau, anderen te ontmoeten met vergelijkbare capaciteiten en interesses en begeleiding te krijgen van enkele van de meest vooraanstaande wetenschappers in Europa. Het vormt ook een aanvulling en ondersteuning van de nationale inspanningen om jongeren aan te trekken om wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM) te studeren, en uiteindelijk een loopbaan in wetenschap en onderzoek na te streven. Het aantal deelnemende jonge wetenschappers is gestegen van 53 bij de eerste competitie in 1989 naar gemiddeld 150 per jaar. Meer informatie over de prijs zelf en de andere winnaars is beschikbaar hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending